MKI: Meliha Dacić zaposlena u ministarstvu, nije savjetnica Ibrahimovića

Iz ministarstva pojasnili da Ibrahimović, u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji MKI, "nema lične savjetnike/ce jer takvo radno mjesto nije predviđeno aktom o sistematizaciji"

26197 pregleda 97 reakcija 95 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo kapitalnih investicija je potvrdilo da je Meliha Dacić, juče uhapšena kao jedna od osumnjičenih za trgovinu ljudima, zaposlena u tom resoru. Ističu, ipak, da ona nije i savjetnica resornog ministra Ervina Ibrahimovića, jer, kako su pojasnili, on i nema lične savjetnike.

"Meliha Dacić jeste zaposlena u MKI, na osnovu javnog oglasa, a na poziciji samostalne savjetnice III u Kabinetu Ministarstva kapitalnih investicija i to na radnom mjestu br. 182 iz Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva kapitalnih investicija", navodi se u saopštenju.

Za to radno mjesto, kako su pojasnili, propisan je sljedeći opis poslova:

"Vrši poslove koji se odnose na: pripremu i realizaciju godišnjeg programa rada Vlade i praćenje ostvarivanja realizacije zaključaka Vlade, ostvaruje saradnju s organima države uprave i vodi odgovarajuće evidencije, priprema sastanke za potrebe državnih sekretara, vrši realizaciju zaključaka sa sastanaka; priprema materijale; vrši prijem stranaka za potrebe državnih sekretara; poslove koji se odnose na: prijem i obradu predstavki, pritužbi, molbi i drugih podneska podnijetih državnim sekretarima, pripremu potrebnih informacija, izvještaja i drugih materijala; obavlja i druge po nalogu pretpostavljenog".

Meliha Dacić ugovor
foto: MKI

Iz navedenog je, kako su kazali, "više nego jasno" da Meliha Dacić nije savjetnica ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, niti je, kako dodaju, u opisu njenog radnog mjesta da savjetuje ministra kapitalnih investicija.

Meliha Dacić ugovor
foto: MKI

"Tendenciozno i zlonamjerno" je, kako su naveli, "plasirana teza da se radi o (ličnoj) savjetnici" ministra Ibrahimovića jer on, u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji MKI, "nema lične savjetnike/ce jer takvo radno mjesto nije predviđeno aktom o sistematizaciji".

"Svjesni smo činjenice da ovako 'bombastični' naslovi podižu tiraž i čitanost medija, naročito u ovom politički specifičnom momentu, ali smatramo elementarnim da dozvolimo istražnim organima da rade svoj posao i utvrde sve činjenice u ovom slučaju. Na kraju, pozivamo medije da u skladu sa onim sto je korektan ljudski odnos i kodeks novinarske etike poštuju pretpostavku nevinosti u odnosu na sve građane pa i u odnosu na Melihu Dacić dok se pravosnažnom sudskom presudom ne utvrdi i rasvijetli njena uloga u eventulano izvršenom krivičnom djelu", zaključuju iz MKI.

Bonus video: