Čoba će se braniti sa slobode, sarađivala sa tužilaštvom

Nije bilo zahtjeva tužilaštva za određivanje pritvora

8894 pregleda 9 komentar(a)
Ulcinj (ilustracija), Foto: Shutterstock
Ulcinj (ilustracija), Foto: Shutterstock

Razriješena direktorica Osnovne škole "Maršal Tito" u Ulcinju Medina Čoba kasno preksinoć puštena je iz tužilaćkog pritvora i u predstojećem sudskom postupku zbog sumnje da je počinila krivično djelo prevara, braniće se sa slobode, potvrđeno je Vijestima u ulcinjskom tužilaštvu.

Ona je uhapšena u utorak, a dan kasnije, nakon saslušanja, zbog bojazni od uticaja na svjedoke, nadležni tužilac odredio joj je zadržavavnje do 72 sata. Njoj je u petak u 23 sata istekao tužilaški pritvor, a budući da nije bilo zahtjeva tužilaštva za određivanje pritvora, ona je puštena na slobodu.

Tužilaštvo Čobu tereti da je preko Turističke agencije Dina Travel, čiji je osnivač, izvršila krivično djelo prevara. Ona je, kako se sumnja, prevarila više građana za više od 20 hiljada eura, izdajući im samo fiktivne rezervacije za avio letove.

Prema saznanjima Vijestima, olakšavajuće okolnosti za Čobu, koja nije direktno priznala djelo, jeste činjenica da je sarađivala sa tužiocima - predala telefon, šifru, priznala da je uzela novac za avio karte koje nijesu bile važeće ali i da je navela da će taj novac vratiti...

Čoba je prije par dana razriješena funkcije direktorice škole na sjednici Školskog odbora OŠ "Maršal Tito", a na tu poziciju je izabrana Ferida Hajdinaga, koja će obavljati funkciju vršioca dužnosti direktorice.

Bonus video: