Preminuo u KCCG od posljedica povređivanja, prilikom pokušaja bjekstva uhapšen osumnjičeni član kriminalne grupe

M.N. preminuo u kliničkom centru Crne Gore od, kako je saopšteno iz policije, posljedica povreda koje je zadobio 9. februara

101464 pregleda 267 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Twitter/PolicijaCG
Foto: Twitter/PolicijaCG

Dvadesetsedmogodišnji S.R. uhapšen je zbog sumnje da je nanio teške tjelesne povrede M.N. koji je preminuo u Kliničkom centru Crne Gore.

Kako piše u saopštenju Uprave policije S.R. je pripadnik jedne organizovane kriminalne grupe, a povrede zbog kojih je preminuo M.N. je zadobio 9. februara.

"Osumnjičeni S.R. je pripremao i pokušao da se da u bjekstvo, međutim, on je u ranim jutarnjim časovima, uz adekvatne operativno taktičke mjere i radnje policijskih službenika, spriječen u toj namjeri i nakon izlaska iz objekta stanovanja, u neposrednoj blizini istog, lišen slobode. On je tom prilikom sa sobom nosio ruksak u kojem se nalazio pištolj sa okvirom i devet komada municije, dva okvira od pištolja i 65 komada municije, praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain ukupne mase oko 360 grama, kao i tri vage za precizno mjerenje", saopšteno je iz policije.

Dodaju da se S.R. osim za krivično djelo teška tjelesna povreda usljed koje je nastupila smrt, sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Naime, 9. februara nikišćka policija je obaviještena od strane zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić da se na ukazivanje ljekarske pomoći sa povredama glave u njihovim prostorijama nalazi M.N., te da je riječ o teškoj tjelesnoj povredi u vidu frakture medijalnog zida orbite sa dislokacijom. Tokom kriminalističke obrade oštećeni je naveo da je povredu zadobio padom u dvorištu svoje kuće, u koju izjavu su policijski službenici posumnjali i nastavili sa preduzimanjem daljih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti pod kojima je nastupila teška tjelesna povreda. Kriminalistička policija je u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzela niz mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je M.N. zadobio povrede, a kojom prilikom je sprovedena kriminalistička obrada, prikupljen veći broj obavještenja od građana, te izuzet i pregledan veći broj video nadzora sa lica mjesta", piše u saopštenju policije.

Dodaje se da su došli do sumnje da je S.R., nakon kraćeg verbalnog konflikta, M.N. nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu glave.

"S.R. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio gore pomenuta krivična djela i uz krivičnu prijavu sproveden je na dalju nadležnost državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: