Rožajcu prijava zbog sumnje da je utajio porez

Policija je, kako se navodi, izvršila kontrolu poslovanja pravnog lica „Vrelo com“ d.o.o. zajedno sa službenicima Poreske uprave
3840 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Krivična prijava podnijeta je protiv Rožajca A.D. (44) zbog sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

A.D, sumnja se, kao osnivač, vlasnik i izvršni direktor pravnog lica „Vrelo com“ d.o.o, u periodu od 1. januara 2014. do 22. oktobra 2019. godine, nije kroz poslovnu dokumentaciju preduzeća prikazivao pružene usluge, kupovinu, rezanje i obradu drveta kao ni prodaju i izgradnju drvenih vikendica.

"Između ostalog on je, sumnja se, izradio i prodao četiri vikendice kosovskim državljanima koje su bespravno sagrađene na državnom zemljištu u vlasništvu Crne Gore u mjestu Štedim. Kako se sumnja, novac za navedene vikendice on je uzimao na ruke a ne preko račun i na taj način izbjegao plaćanje poreza i doprinosa", saopšteno je iz policije.

Policija je, kako se navodi, izvršila kontrolu poslovanja pravnog lica „Vrelo com“ d.o.o. zajedno sa službenicima Poreske uprave.

"Tom prilikom su došli do sumnje da je je A.D. svjestno izbjegavao knjiženje i prikazivanje ostvarenog prometa preko svoje firme, a izgradnju i prodaju vikendica je vršio kao fizičko lice u cilju izbjegavanja plaćanja predviđenih poreza. On je, kako se sumnja, na ovaj način prozrokovao štetu po Budžet Crne Gore u iznosu od oko 3.700 eura", saopšteno je.

Osim toga, policija navodi da je u prethodnom periodu protiv sedam kosovskih državljana podnijela krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela protivpravno zauzimanje zemljišta.

"Oni su, sumnja se, u mjestu Štedim na državnom zemljištu u vlasništvu Crne Gore bespravno izgradili objekte – drvene vikendice."

Bonus video: