Uhapšen Dejan Deletić

On je osuđen zbog stvaranja kriminalne organizacije na čijem čelu je bio Stevan Stamatović koji je osuđen na dvanaest godina zatvora
12291 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Beranska policija uhapsila je danas Dejana Deletića, koji je prije nekoliko dana u Višem sudu u Podgorici prvostepeno osuđen na devet i po godina zatvorske kazne.

On je osuđen zbog stvaranja kriminalne organizacije na čijem čelu je bio Stevan Stamatović koji je osuđen na dvanaest godina zatvora.

"Vijestima" je u beranskoj policiji rečeno da je Deletić već isporučen u spuški zatvor, po naredbi podgoričkog Višeg suda.

Stevan Stamatović i njegova petočlana grupa osuđeni su prije dva dana u podgoričkom Višem sudu na ukupno 41 godinu zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja likvidicije Nikšićanina Radojice Zekovića postavljanjem bombe ispod njegovog automobila ,,golf 5“, u maju 2017. godine.

Stamatović osuđen je na 12, dok su kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan Lješnjak i Dejan Deletić osuđeni na po 9 i po godina robije.

Aleksandar Bojović i Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja.

Okrivljeni Stevan Stamatović, koji se nalazi u bjekstvu, optužen je da je formirao kriminalnu organizaciju za vršenje krivičnih djela.

Milan Lješnjak i Dejan Deletić, optuženi da su 20. maja 2017. podmetnuli eksplozivnu napravu pod “golf 5” sa namjerom da ubiju Radojicu Zekovića toga dana, koji je bio na odsustvu sa izdržavanja kazne od 17 godina i četiri mjeseca zatvora i kao saizvršioci počinili krivično djelo “teško ubistvo u pokušaju”.

Bonus video: