Bulevar sa četiri trake koštaće više od 11 miliona

Eksproprijacija zemljišta će se “mjeriti sa nekoliko miliona eura”
137 pregleda 11 komentar(a)
bulevar, Tivat, Foto: Siniša Luković
bulevar, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.12.2016. 16:58h

Rekonstrukcija Jadranske magistrale kroz Tivat u bulevar , koštaće najmanje 11 miliona eura.

To je saopštio direktor Direkcije za investicije i izgradnju Peđa Obradović, pojasnivši da je riječ o dijelu od od aerodroma do Seljanova, odnosno raskrsnice sa Ulicom Blaža Jovanovića i Beogradskom.

On je kazao da je to samo cijena građevinskih radova na dionici dužine oko tri kilometra, a koji podrazumijevaju pravljenje četiri saobraćajne trake sa razdjelnim ostrvom, obostranim trotoarima i ostalom nepohodnom infrastrukturom.

“Ova cijena ne podrazumijeva troškove ekspropijacije koji će sigurno biti veoma veliki i mjeriti se sa nekoliko miliona eura. Bitno je da projekat bulevara ne podrazumijeva rušenje nijedne kuće koja se sada nalazi uz Jadransku magistralu, ali trasa dolazi zaista blizu pojedinim objektima“.

Obradović je rekao da Opština sada sama ne može ući u tako veliku investiciju.

On je kazao da bi olakšavanje problema velikih saobraćajnih gužvi na magistrali za početak trebalo tražiti u izgradnji kružnih tokova na najkritičnijim mjestima, a koje podrazumijeva i projekat bulevara.

Takvu rekonstrukciju najhitnije je napraviti na sadašnjoj glavnoj raskrsnici kod zgrade stare Opštine, a iz lokalne uprave kažu da bi to podrazumijevalo i „prepakivanje“ projektne dokumentacije bulevara, jer ona trenutno ne podrazumijeva faznu gradnju te saobraćajnice.

“Ukoliko se odlučimo na to, radili bi kružni tok kod stare zgrade Opštine i četiri trake do sadašnjeg restorana 'Onogošt', a što bi koštalo nešto preko 1,2 miliona eura“, istakao je Obradović.

On je dodao da Opština u međuvremenu kreće u unapređenje sekundarne saobraćajne mreže rekonstrukcijiom ili produženjem postojećih ulica, paralelnih sa Jadranskom magistralom, u Češljaru, Marićima, Gornjem Kalimanju i na Seljanovu, od čega se očekuje da koliko-toliko olakša situaciju i građanima omogući alternativu ljeti preopterećenoj magistrali.

Bonus video: