Ponude mjerkaju još nekoliko dana

“Nema bojazni da će doći do nestašice medicinskih materijala...”
1 komentar(a)
Apoteka, Foto: Boris Pejović
Apoteka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.12.2016. 20:39h

Montefarm će narednih dana donijeti odluke o najpovoljnijim ponuđačima za godišnje tendere za nabavku za oralne i ampulirane ljekove.

Iz te ustanove je saopšteno da će odluku donijeti kada temeljno i detaljno pregledaju priložene ponude i da će rok za žalbe trajati 10 dana.

Javno otvaranje ponuda za medicinski potrošni i sanitetski materijal, koje je bilo najavljeno za juče, je odloženo, jer je tender prošle sedmice obustavljen zbog uložene žalbe.

Na tender za nabavku 331 vrste ampuliranih ljekova za narednu godinu, čija je procijenjena vrijednost oko 19 miliona eura, javilo se 10 veledrogerija.

Riječ je o kompanijama “Inopharm”, “Europa lek pharma”, “Glosarij CD”, “Medica”, “Anik Atik”, “Hemomont”, “Osmi red”, “Farmont”, “Medicon” i “Farmegra”.

Ponude za nabavku 486 vrsta oralnih ljekova, vrijednih oko 10,6 miliona eura, javilo se osam veledrogerija - “Inopharm”, “Glosarij”, “Glosarij CD”, “Medica”, “Hemomont”, “Osmi red”, “Farmegra” i “Farmont”. “Vijesti” su prošle sedmice objavile da je godišnjii tender za nabavku poštrošnog i medicinskog materijala i hemikalija, vrijedan oko 1,64 miliona eura, obustavljen zbog uložene žalbe.

Iz “Montefarma” koji je naručilac medicinskih sredstava potvrdili su da je postupak obustavljen, ali su naglasili da “u svakom slučaju nema bojazni da će doći do nestašice medicinskih materijala i hemikalija”.

Ove godine godišnji tenderi su raspisani ranije nego obično, jer je Vlada zaključila da se to mora uraditi prije isteka važećih ugovora, da ne bi došlo do nestašica.

Bonus video: