Lazović: Crna Gora lider u regionu u informatici i telekomunikacijama

Lazović i Okonski složili su se da dvije zemlje imaju odnose na nivou veoma dobrog partnerstva i da postoje veliki potencijali za dalji razvoj saradnje
50 pregleda 16 komentar(a)
Vujica Lazović Karl Okonski, Foto: Midt.gov.me
Vujica Lazović Karl Okonski, Foto: Midt.gov.me
Ažurirano: 27.09.2016. 17:24h

Crna Gora je dostigla zavidan stepen informatike i telekomunikacija i po mnogim rješenjima u svakodnevnoj primjeni, lider je u regionu, kazao je potpredsjednik Vlade, i ministar za informacionodruštvo i telekomunikacije Vujica Lazović.

On se danas sastao u okviru INFOFEST-a sa državnim podsekretarom Ministarstva digitalnih poslova Poljske, Karlom Okonskim.

"ICT sektor u Crnoj Gori je dobro razvijen i konkurentan je na regionalnom nivou, prije svega zahvaljujući postojanju snažnih telekomunikacionih operatera sa stranim kapitalom. Podsticanje investicija za razvoj fiksnih i mobilnih komunikacionih mreža, kao i valorizacija telekomunikacione infrastrukture u državnom vlasništvu i digitalne dividende zadaci su na kojima se predano radi. Njihova realizacija, garantuje da će sektor elektronskih komunikacija i dalje biti stub razvoja crnogorske ekonomije i značajan segment bruto domaćeg proizvoda (BDP)", rekao je potpredsjednik Lazović.

Lazović i Okonski složili su se da dvije zemlje imaju odnose na nivou veoma dobrog partnerstva i da postoje veliki potencijali za dalji razvoj saradnje, naročito u oblastima kao što su informacione komunikacione tehnologije, kao i cjelokupne saradnje između dvije države.

Bonus video: