Čestitke povodom Dana Opštine Nikšić

"Uvjeren sam i da je Nikšić danas bolje mjesto za život i da će biti još bolji, jer ćemo predano raditi na stvaranju uslova za povećanje zaposlenosti, kao elementarnog preduslova daljeg razvoja grada pod Trebjesom“ – navodi se u čestitki Đukanovića
311 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.09.2016. 14:11h

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić uputio je čestitku povodom 18. septembra, Dana Opštine Nikšić.

"U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima Nikšića čestitam 18.septembar, Dan opštine Nikšić. Naš grad, sa slobodarskom istorijom i tradicijom, bogatom kulturom, nekada naprednom privredom zaslužuje bolju i sadašnjost, ali i budućnost. Kao najveća crnogorska opština, sa ukupnim privrednim, društvenim, ljudskim potencijalima, „grad piva i čelika“ je oduvijek bio industrijska prijestonica i pokretač razvoja cijele Crne Gore. Neophodno je odlučno, hrabro i brzo pristupiti rješavanju nagomilanih problema u Nikšiću, a u Demokratama ćete imati uvijek ljude spremne da se izbore i pronađu pravo rješenje, kako bi napredak nikšićke opštine, ali i poboljšanje uslova života Nikšićanki i Nikšićana bili neminovni", rekao je Bečić.

Đukanović: Uvjeren sam da je Nikšić danas bolje mjesto za život

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao je u ime Vlade i u svoje ime građanima, odbornicima u Skupštini opštine i rukovodstvu Nikšića Dan Opštine.

„U godini obilježavanja desetogodišnjice obnove nezavisnosti, proslava Dana opštine prilika je da se osvrnemo na uspjehe koje smo ostvarili prethodne decenije. Danas, sa ponosom možemo istaći da je Crna Gora ubjedljivi lider evropskih i evroatlantskih integracija i da smo postavili temelje za društvo koje će živjeti po evropskim pravilima i standardima. Uvjeren sam da su svi infrastrukturni projekti u Nikšiću, od željezničke pruge i modernog, zatvorenog olimpijskog bazena, preko Tehnopolisa koji smo juče otvorili i novog, savremenog studentskog doma, čije useljenje očekujemo ovih dana, najbolji primjer kako Vlada u saradnji sa lokalnom samoupravom posvećeno radi kako bi u doglednoj budućnosti dostigli evropski kvalitet života građana. Uvjeren sam i da je Nikšić danas bolje mjesto za život i da će biti još bolji, jer ćemo predano raditi na stvaranju uslova za povećanje zaposlenosti, kao elementarnog preduslova daljeg razvoja grada pod Trebjesom“ – navodi se u čestitki Predsjednika Vlade upućenoj predsjedniku opštine Nikšić Veselinu Grboviću i predsjednici Skupštine opštine Sonji Nikčević.

Pajović: Nikšićani imaju mnogo razloga da se ponose svojim gradom

Predsjednik Skupštine, Darko Pajović, čestitao je građanima i lokalnom rukovodstvu Nikšića Dan Opštine, i poželio im uspjeh u naporima na poboljšanju razvoja grada i ukupnog ambijenta za život stanovništva.

U čestitki se naglašava da Nikšićani imaju mnogo razloga da se ponose svojim gradom.

“Na njihovoj strani su podaci o istorijskim, kulturnim, obrazovnim, privrednim dostignućima, na čijim pozitivnim osnovama treba obnoviti i unaprijediti ekonomske i društvene prilike grada Nikšića”, kaže se u čestitki.

Bonus video: