Vuković: Prošle godine realizovano 314 programa

„Posebno sam ponosna na obnovljeni gradski orkestar. Nikšićani će imati dovoljno prilika tokom septembra vide različita kulturna, sportska, turistička i poljoprivredna dešavanja“
468 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandra Vuković, Foto: Svetlana Mandić
Aleksandra Vuković, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.09.2016. 13:29h

Prošle godine je u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću realizovano 314 programa, a kroz Nikšićko pozorište je prošlo 100.000 ljudi. To je saopštila Aleksandra Vuković na konferenciji za novinare koju je organizovao OO DPS-a.

„Nikšićani su ponovo zahvaljujući radu, inicjacijama sa brojnih strana sa jednog političkog središta imali priliku da se ponovo osjete svoji na svome i da konačno budu u onome što je za njih i čini mi se najbitnije u postojanju, a to je kultura i umjetnost u stvaralaštvu“, kazala je Vuković

Prema njenim riječima spremni su i za sve dobronamjerne kritike koje samo podsticajno mogu da djeluju, jer nikada, kako je kazala, nije dovoljno dešavanja iz kulture, mada su oni, kako je rekla, ispunili i više od onoga što su zacrtali.

„Septembarski dani kulture imaju sadržaje koji su mentalitetske i identiteske odlike naroda. To je nekoliko predstava koje su pripremili naši umjetnici, a tu je i promocija jedne od naših najznačajnijih knjiga koja se pojavila u predhodnoj godini, a to je 'Monografija crnogorske dinastije', autora Đorđa Borozana i Živka Andrijaševića“, kazala je Vuković.

Pohvalila je i dešavanja tokom avgusta, posebno Lake i Bedem fest koji su, kako je rekla dali poseban pečat gradu pod Trebjesom i privukli brojne posjetioce.

„Posebno sam ponosna na obnovljeni gradski orkestar. Nikšićani će imati dovoljno prilika tokom septembra vide različita kulturna, sportska, turistička i poljoprivredna dešavanja“, istakla je Vuković.

Bonus video: