PROPUSTI U RADU AERODROMSKE SLUŽBE BEZBIJEDNOSTI

Inspektori u Tivtu "glumili" putnike: Bombe i sječiva lako do aviona?

Sagovornik „Vijesti“ iz službi bezbjednosti tivatske vazdušne luke kroz koju u ovim danima u prosjeku prolazi preko sedam hiljada putnika dnevno i obavi se po 70-ak operacija slijetanja i polijetanja, u nezvaničnom razgovoru, kazao je da je bilo manjih propusta od strane KD kontrolora, ali da oni nisu toliki kakvim ih je predstavila „druga strana
183 pregleda 0 komentar(a)
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 18.08.2016. 06:44h

Prilikom redovne nenajavljene kontrole inspektora Agencije za civilno vazduhoplovstvo na aerodromu Tivat prošle nedjelje, otkriveni su značajni propusti u radu dijela aerodromske službe bezbjednosti jer su neki potencijalno opasni predmeti uspješno prenešeni kroz kontradiverzione kontrole i unešeni u tzv. „sterilnu zonu“ tivatske vazdušne luke.

Izvor „Vijesti“, dobro upućen u problematiku funkcionisanja službi bezbjednosti na tom aerodromu, pojasnio je da su inspektori ACV u civilu „glumili“ putnike koji se ukrcavaju na avion.

“Nakon čekiranja svojih aviokarata, pristupili su kontradiverzionoj (KD) kontroli koju, koristeći rentgene i ostale specijalne uređaje, obavlja za to obučeno i sertifikovano osoblje Službe bezbjednosti samog aerodroma. Pri tom su inspektori uspjeli da neopaženo od strane KD kontrolora, u ručnom prtljagu u „sterilnu zonu“ unesu dvije eksplozivne naprave i dva sječiva sakrivena u obući“, tvrdi izvor „Vijesti“ koji je insistirao na anonimnosti, dodajući da se to dogodilo sredinom prošle nedjelje.

Njegovu priču „Vijestima“ je načelno potvrdio i drugi izvor blizak bezbjedonosnim službama, ne ulazeći u sve detalje ovog incidenta. Iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore (ACV) nisu eksplicitno potvrdili, ali ni demantovali ove tvrdnje. Uz napomenu da test na aerodromu Tivat nisu radili pripadnici Uprave policije, već ACV u čijoj je to isključivo zakonskoj nadležnosti, iz Agencije su kazali da su rezultati tih provjera po zakonu, povjerljive prirode.

„Svi podaci vezani za tajne testove, uključujući njihov raspored, zapisnike i eventualne mjere koje ACV povodom toga preduzima, proglašeni su povjerljivim aktima. U svakom slučaju, želim da Vas uvjerim da je sistem bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva u Crnoj Gori na visokom nivou, što je konstatovano i od Evropske komisije, zvaničnim priznanjem naših mjera bezbjednosti, zbog čega smo i zvanično, zajedno sa SAD-om i Kanadom, uključeni u sistem država koje imaju One Stop Security aranžman sa Evropskom unijom. ACV sprovodi veliki broj inspekcija i tajnih testova i, u svakom slučaju, kada se utvrde i najmanji nedostaci nalaže mjere za njihovo otklanjanje“, odgovorio je „Vijestima“ pomoćnik direktora ACV Renato Brkanović na pitanja u vezi sporne prošlonedjeljne kontrole službi bezbjednosti na aerodromu Tivat, njenih rezulata i mjera koje je ACV poslije toga preduzela.

Portparolka preduzeća „Aerodromi Crne Gore“ Milica Babić novinara je uputila na direktora Aerodroma Tivat Jovana Mačića koji se ogradio, istakavši da ne može govoriti o nečemu što je u isključivoj nadležnosti ACV od koje su „Vijesti“ dobile zvaničan odgovor.

Sagovornik „Vijesti“ iz službi bezbjednosti tivatske vazdušne luke kroz koju u ovim danima u prosjeku prolazi preko sedam hiljada putnika dnevno i obavi se po 70-ak operacija slijetanja i polijetanja, u nezvaničnom razgovoru, kazao je da je bilo manjih propusta od strane KD kontrolora, ali da oni nisu toliki kakvim ih je predstavila „druga strana“.

On je kategorički negirao da su inspektori tokom tajne kontrole uspjeli da u „sterilnu zonu“ unesu kompletne eksplozivne naprave, već „samo nešto što bi se moglo smatrati elementima za potencijalnu bombu, poput baterija koje mogu biti njen izvor napajanja strujom, kao i sječiva.“

„Postoje precizni propisi i postupci kako se nešto kontroliše i što se, kakvih karakteristika i dimenzija, smatra potencijalno opasnim i nedozvoljenim predmetom. Uz aktuelne uređaje koje posjedujemo, praktično nema šanse da se kroz KD kontrolu prenese bilo kakva eksplozivna materija jer aparati reaguju i na sve materije koje svojim hemijskim sastavom čak i samo djelimino podsjećaju na eksploziv“, kazao je on, dodajući da bi po proceduri, čitav terminal na aerodromu bio evakuisan da se prilikom sporne inspekcijske kontrole na KD punktu pronašlo nešto za što se sumnja da je potencijalna eksplozivna naprava, „a tu evakuaciju koje nije bilo, sigurno bi onda svi i vidjeli i znali za to“.

Brkanović: Sistem je na visokom nivou

Stanje bezbjednosti na crnogorskim aerodromima je pod stalnom pažnjom, kako ACV tako i Nacionalnog odbora za bezbjednost civilnog vazduhoplovstva koji je obrazovala Vlada Crne Gore.

Ovaj odbor usvaja i procjenu rizika za svaki aerodrom, koju radi posebna Komisija (obrazovana od Vlade) na osnovu metodologije koja odgovara standardima i preporukama Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) i Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC) i analizira nivo opasnosti i stanje bezbjednosti na našim aerodromima, kazao je „Vijestima“ pomoćnik direktora ACV Renato Brkanović.

On je naveo i da je „sistem bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva u Crnoj Gori na visokom nivou“ što su, kaže, konstatovale i nadležne međunarodne institucije.

Preporučujemo za Vas