Domaćini "uništili" goste iz Crne Gore, Srbije i Rusije

Na takmičenju je u klasama Optimist, Laser Standard, Radial i Laser 4.7 u dva dana je voženo ukupno 5 regata, a učestvovalo je više od 50 jedriličara
65 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2016. 09:50h

Tradicionalna regata “Memorijal Spasića i Mašere”, vožena je protekla dva dana vikenda u akvatorijumu Tivatskog zaliva, u organizaciji ovdašnjeg JK “Delfin”.

Na takmičenju je u klasama Optimist, Laser Standard, Radial i Laser 4.7 u dva dana je voženo ukupno 5 regata, a učestvovalo je više od 50 jedriličara. Pored tri kluba iz Crne Gore, (“Delfin” Tivat, “Jugole Grakalić” Herceg Novi i “Lahor” Kotor) na regati su učestvovali jedriličari JK “Delfin” iz Pule iz Hrvatske, jedriličari iz tri kluba iz Srbije i takmičari iz Rusije.

U klasi Optimist pobjedu je uzeo Nikola Golubović, JK „Delfin“ Tivat, ukupno i u konkurenciji jedriličara do dvanaest godina.

Aurora Palko iz hrvatskog JK „Delfin“ je druga ukupno i druga do dvanaest godina i zauzela je i prvo mjesto za djevojčice.

Pavle Musić, JK „Delfin“ Tivat je na trećem mjestu ukupno i treći je do 12 godina.

Tatijana Kusovac, JK „Delfin“ je druga, a njena klupska koleginica Josipa Čelanović treća u klasi Optimist za djevojčice.

U klasi Laser Standard prvi je Igor Les, drugi Matija Grabić, obojica iz JK “Delfin” Tivat i Luka Erac iz JK “Lahor” Kotor je treći.

U klasi Laser Radial Irina Kusovac iz JK “Delfin” je prva, Todor Tušup, JK “Jugole Grakalić” Herceg Novi je na drugom i Andrija Katurić iz istog klubana trećem mjestu.

U klasi Laser 4.7 pobjednik je Ilija Marković, JK “Delfin”, Nada Stanikić, JK “Gemax” Beograd je druga i Igor Nikolić iz JK “Delfin” je treći.

Najboljim takmičarima nagrade je dodijelila Ana-Marija Žurić ispred kompanije “Luxsos - Slam Montenegro”, koja je sponzorisala JK “Delfin” profesionalnom jedriličarskom garderobom.

Galerija

Bonus video: