SDP Budva: Destinacije koje teže da "žive" od turizma, vodu ne smiju doživljavati kao luksuz

Iz budvanskog SDP-a su kazali da su desetine hiljada turista i građana Budve, osjetili kako je to na ljetnjoj žegi biti bez kapi vode punih 24 časa
7 komentar(a)
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.06.2016. 12:20h

Destinacije koje teže da „žive “ od turizma vodu ne smiju doživljavati kao luksuz, kao turističku atrakciju, dodatnu vrijednost, saopšteno je iz budvanskog SDP-a.

"Nažalost, Budvi je voda luksuz! Ne samo po cijeni kubika vode, koji je jedan od najskupljih u Evropi, već i po dostupnosti. Naime, rukovodstvo DOO Vodovod i kanalizacija Budva još jednom je dokazalo tvrdnje da je najskuplja voda onda kada je nema. Međutim, iako je to dosta česta pojava u Budvi, nedavna dešavanja predstavljaju kap koja preliva već prepunu čašu", dodaje se u saoštenju.

Iz budvanskog SDP-a su kazali da su desetine hiljada turista i građana Budve, osjetili kako je to na ljetnjoj žegi biti bez kapi vode punih 24 časa.

"Iako često čujemo da je cijena vode tolika jer je i kvalitet na najvišem nivou, u praksi stvari stoje drugačije. Česte su havarije i nestanci vode, koje se nerijetko dešavaju i kada je sezona u jeku. Pretpostavljamo da i gubici na mreži od 70% predstavljaju taj kvalitet više. Svjedoci smo da Budva, "crnogorski Monte Karlo", ovih dana otvara jedan od savremenih "Vodenih gradova", gle čuda, u isto vrijeme kada se turisti tuširaju flaširanom vodom iz marketa. Predlažemo da se u najkraćem roku osposobi vodoizvorište Podgor, koje će stajati u rezervi kada dođe do ovakvih i sličnih havarija. Takođe, neophodno je ispitati šta je tačan uzrok nestanka vode, iako je istina da je "krivac Regionalni vodovod" preuzeti radnje kako bi se nadoknadila materijalna i nematerijalna šteta, i preventivno djelovati da do ovakvih i sličnih havarija ne dolazi", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: