Podgorica dobija novi turistički lokalitet na Dajbabskom brdu

„Ovakva inicijativa i saradnja izuzetno nas raduje, naročito u smislu unapređenja uslova života i razvoja ove lokalne zajednice, čemu Agencija daje naročitu pažnju i predstavlja jednu od misija našeg postojanja i poslovanja“, kazao je izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Zoran Sekulić
209 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2016. 16:03h

Korišćenje kontrolno-mjernog Tornja na Dajbabskom brdu u turističke svrhe svakako će povećati ponudu Podgorice za još jedan kvalitetan turistički sadržaj, koji će koristiti ne samo građanima, nego i njenim posjetiocima, te proširiti broj prepoznatljivih turističkih tačaka u našem gradu, kazao je Slavoljub Stijepović, gradonačelnik Glavnog grada, povodom potpisanog sporazuma sa Agencijom za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Turistička organizacija Glavnog grada Podgorica, NVO Urban kids i neformalna Grupa građana Zabjela i Dahne potpisali su danas Sporazum o saradnji, sa ciljem bolje valorizacije Tornja, te stavljanja istog u turističke svrhe.

„Riječ je o predivnom lokalitetu, vidikovcu, sa kojeg se pruža panoramski pogled na grad, od Skadarskog jezera, vinograda Plantaža, mostova na Morači, izvorišta Mareza i dalje. Dodatnim uređenjem i postavljanjem teleskopa ovaj prostor biće prvi ovog tipa, jedinstven u Podgorici i poprimiti turističko-izletnički karakter“, istakla je direktorica TO Podgorica, Tatjana Popović.

„Ovakva inicijativa i saradnja izuzetno nas raduje, naročito u smislu unapređenja uslova života i razvoja ove lokalne zajednice, čemu Agencija daje naročitu pažnju i predstavlja jednu od misija našeg postojanja i poslovanja“, kazao je izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Zoran Sekulić.

Marina Vujović, izvršna direktorica NVO Urban kids i Nađa Ljiljanić, predstavnica grupe građana Zabjela i Dahne istakle su da će ovaj projekat biti velika stvar za lokalnu zajednicu, te turizam uopšte i dati Tornju mjesto koje on zaslužuje, a nadaju se i uključivanju svih građana.

„Posebno nas raduje što će naša djeca dobiti novo mjesto za okupljanje, razgledanje grada teleskopom i što će se prostor oko tornja oplemeniti. Treba naučiti djecu da vole svoj grad, a mi ćemo se potruditi da im uljepšamo pogled na njega“, zaključile su Vujović i Ljiljanić.

NVO Urban kids i neformalna grupa građana Zabjelo i Dahna pokrenuli su inicijativu za uređenje platoa i prostora oko Tornja u turističko-izletničke svrhe, uz edukativne sadržaje.

Galerija

Bonus video: