Porto Montenegro i Luka Kotor dobitnici priznanja "Stvaratelji za stoljeća"

Prema ocjeni žirija, „Adriatic Marinas“ se,sa svojim projektom marine za superjahte i luksuznog nautičkog naselja Porto Montenegro u Tivtu izdvojila od ostalih, zbog brzog razvoja projekta, kvaliteta nautičkog i turističkog proizvoda, broja zaposlenih i doprinosa lokalnoj zajednici, ali i ugleda i imidža koje za vrlo kratko vrijeme uživa od svjetske klijentele
74 pregleda 0 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 06.03.2016. 12:09h

Kompanija „Adriatic Marinas“ iz Tivta dobitnik je godišnjeg priznanja „Stvaratelji za stoljeća“, koje dodjeljuje Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“, odnosno njihov komitet za dodjelu Velikog priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Na svečanoj dodjeli nagrade u subotu, u luksuznom hotelu „Sheraton“ u Dubrovniku, nagradu je PR menadžeru Porto Montenegra dodijelio predsjednik žirija, prof. dr Franc Šausberger.

Prema ocjeni žirija, „Adriatic Marinas“ se,sa svojim projektom marine za superjahte i luksuznog nautičkog naselja Porto Montenegro u Tivtu izdvojila od ostalih, zbog brzog razvoja projekta, kvaliteta nautičkog i turističkog proizvoda, broja zaposlenih i doprinosa lokalnoj zajednici, ali i ugleda i imidža koje za vrlo kratko vrijeme uživa od svjetske klijentele.

"Razvojnim potencijalima i dinamikom investicije, marina za superjahte u nautičko naselje Porto Montenegro, predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u Crnoj Gori, sa impresivnom međunarodnom reputacijom. Tivatska marina je stvaratelj „za stoljeća“, kreator jednog novog segmenta u luksuznoj turističkoj industriji u lokalnoj zajednici, ali i u ovom dijelu Mediterana", kazao je tim povodom PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Inače, od predloženih 411 kandidata, odabrano je 97 dobitnika iz 9 zemalja regiona (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija i Srbija).

Pored Porto Montenegra, nagradu je iz Crne Gore dobila i kompanija „Luka Kotor“ a.d. iz Kotora.

"I ove godine, nagrade i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ otišli su u ruke ruke onih najzaslužnijih. Svi oni su heroji današnjice, ali i sutrašnjice, ključni za razvoj sredine u kojoj djeluju, no i onaj globalnog karaktera. Zadovoljan sam je su nagrade „Staratelji za stoljeća“ otišle u desetak zemalja, te je to dodatni podsticaj laureatima u stvaranju opšte dobrobiti društva", izjavio je prof. dr Siniša Zarić, predsjednik međunarodnog nezavisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“, a kojeg čine 16 stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i preduzetništvo iz devet evropskih zemalja.

Bonus video: