Klinički centar dobio vozilo za prevoz pacijenata koji su na hemodijalizi

"Za redovno funkcionisanje KCCG veliku ulogu ima stanje voznog parka zbog čega ova donacija zaslužuje pažnju. Vozilo koje smo do sada koristili za prevoz pacijenata koji se dializiraju u našoj ustanovi je amortizovano te je bila neophodna nabavka novog"
63 pregleda 1 komentar(a)
Hipotekarna banka donacija, Foto: Hipotekarna banka
Hipotekarna banka donacija, Foto: Hipotekarna banka
Ažurirano: 15.02.2016. 14:54h

Hipotekarna banka i kompanija Glosarij donirale su sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata koji su na hemodijalizi Kliničkom centru Crne Gore.

Ukupna vrijednost sanitetskog vozila iznosi 22.580 eura. Hipotekarna banka je donirala polovinu iznosa potrebnog za nabavku vozila, dok je ostatak sredstava donirala kompanija Glosarij, saopšteno je iz te banke.

"Hipotekarna Banka posebnu pažnju posvećuje građanima u cilju poboljšanja njihove zdravstvene zaštite. Ovo je nastavak strateški planiranih akcija u oblastima zdravstva, kulture, obrazovanja i brige o starim licima, kojima pokazujemo posvećenost našim građanima i klijentima. Prošle godine smo pomogli kupovinu reanomobila za potrebe Hitne pomoći u Podgorici, a brojne su i druge društvenoodgovorne akcije na koje su zaposleni u Hipotekarnoj banci i naši klijenti ponosni. Vjerujem da će i druge kompanije slijediti primjer naše banke i Glosarija, jer svi mi zajedno možemo učiniti mnogo za ovo društvo, i kao pojedinci i kao kompanije", kazao je direktor Hipotekarne banke Esad Zaimović.

Vozilo će koristiti služba Centra za dijalizu Kliničkog centra Crne Gore.

"Za redovno funkcionisanje KCCG veliku ulogu ima stanje voznog parka zbog čega ova donacija zaslužuje pažnju. Vozilo koje smo do sada koristili za prevoz pacijenata koji se dializiraju u našoj ustanovi je amortizovano te je bila neophodna nabavka novog", rekao je direktorr KCCG, dr Ranko Lazović.

Bonus video: