Kamenovan voz na relaciji Nikšić - Podgorica

"Slučajevi vandalizma su za svaku osudu, te apelujemo na naše sugrađane da se odgovornije i savjesnije ponašamo prema javnoj imovini, čije je očuvanje ne samo u državnom i opštem interesu, već i u ličnom interesu svakog od nas", navodi se u saopštenju ŽPCG
1031 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ivan Petrušić
Ilustracija, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 11.02.2019. 15:05h

Voz koji saobraća na relaciji Nikšić - Podgorica kamenovan je sinoć oko 20 časova u naselju Kličevo (Nikšić).

Kako je saopšteno iz Željezničkog prevoza Crne Gore polomljen je jedan prozor.

Voz je nakon kamenovanja i utvrđivanja da može bezbjedno nastaviti saobraćaj, nastavio svoj put ka Podgorici.

"Sličan slučaj kamenovanja dogodio se i 3. februara 2019, na međunarodnom vozu br. 432 koji saobraća na relaciji od Bara do Beograda. Voz je kamenovan u 20.10 časova u mjestu Zlatica, na izlazu iz Podgorice i polomljeno je nekoliko stakala na prvom vagonu spavaćih kola, i spoljno staklo na ulaznim vratima tog vagona, kao i na kolima koja su u vlasništvu preduzeća "Srbija Voz". Takođe, kamenovanje je izazvalo i naprsnuće stakla na upravljačnici lokomotive. Ovi nedavni događaji, koji se često dešavaju na našim prugama, izazvali su ne samo prekid saobraćaja, kašnjenje vozova i poremećaj reda vožnje, već i ugrozili bezbjednost saobraćaja i naših putnika. Navedeni slučajevi vandalizma su za svaku osudu, te apelujemo na naše sugrađane da se odgovornije i savjesnije ponašamo prema javnoj imovini, čije je očuvanje ne samo u državnom i opštem interesu, već i u ličnom interesu svakog od nas", navodi se u saopštenju ŽPCG.

Nadaju se da će nadležni "imati više uspjeha u otkrivanju počinioca" i pomoći Željezničkom prevozu Crne Gore da što uspješnije suzbije ovaj problem.

Bonus video: