Fadil Šuntić traži pomoć za liječenje sina

Iz "Čistoće" SU saopštili da će Fadilov zahtjev za pomoć biti razmatran uskoro
266 pregleda 6 komentar(a)
Fadil Šuntić, Foto: Filip Roganović
Fadil Šuntić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.01.2016. 16:24h

Radnik JP “Čistoća” Fadil Šuntić ne može sa suprugom da obezbijedi adekvatno liječenje i rehabilitaciju sinu jedincu Alenu Šuntiću (27), koji je obolio od ehinokokusa. Šuntić tvrdi da mu ni firma u kojoj radi nije pružila pomoć.

“Prije nekoliko godina moj sin Alen obolio je od ehinokokusa i hitno je operisan u Beogradu. Iz našeg Kliničkog centra upućen je u Beograd. Država je snosila trošak operacije”, rekao je Šuntić.

Prije nekoliko mjeseci bolest se vratila.

“Mog sina ponovo nisu htjeli da šalju za Beograd. Nekoliko ljekara saopštilo mi je da operacija ne smije da se obavi u KC-u, jer je veoma komplikovana i da mi sinu visi život o koncu”, kazao je Šuntić.

Dodao je da je tada odlučio da podigne kredit i plati troškove operacije.

“On je operisan u Opštoj bolnici ’Alfa Medic’ u Beogradu. Uplatio sam za operaciju 7.000 eura. Nakon operacije ne može da hoda i mora da ide na rehabilitaciju u Igalo”, rekao je Šuntić.

Problem je, kaže Fadil, što novca za rehabilitaciju i skupe tablete koje Alen mora da pije, više nema.

“ Da bi ga primili na rehabilitaciju u Igalu potrebno je 600 eura. Tableta albendazol, koje mora da pije kako se ponovo ne bi vratila bolest, nema kod nas, jedino u Albaniji. Svakog mjeseca po dva puta putujem u Albaniju i kupujem tablete za koje izdvajam od 150 do 200 eura”, kazao je Šuntić.

Dodao je da je tražio novčanu pomoć od firme .

“Tražio sam da mi daju 500 eura, pa ako treba i da mi odbijaju dio od plate, ali nisu htjeli da mi odobre”, rekao je Šuntić.

Iz JP “Čistoća” potvrdili su da im je Šuntić tražio pomoć, ali i da su ga odbili jer je zakasnio sa predajom zahtjeva.

“Fadilu je saopšteno da će njegov zahtjev biti razmatran na narednoj sjednici i da će mu biti odobrena pomoć u iznosu koji se inače odobrava u ovim slučajevima, što je Šuntić odbio”, kazali su iz preduzeća.

Čovjek može da se zarazi ehinokokusom čak i milovanjem psa. Od te bolesti obolijevaju i djeca i odrasli. Ehinokokus je ozbiljna bolest koja može da izazove i smrt. Operativna smrtnost kod ehinokoka u svijetu dostiže 10 odsto.

Bonus video: