Kovačević: Posvećeni smo poboljšanju položaja ranjivih kategorija

Delegacija Srbije boravi u trodnevnoj posjeti Ministarstvu rada i socijalnog staranja sa ciljem razmjene iskustava u oblasti socijalne i dječije zaštite
76 pregleda 0 komentar(a)
Zorica Kovačević, Branka Gajić, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Zorica Kovačević, Branka Gajić, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 12.01.2016. 18:23h

Vlada je posebno posvećena poboljšanju položaja ranjivih kategorija jačanjem postojećih servisa i usluga i njihovim širenjem u svim opštinama, poručila je ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević.

On je danas razgovarala sa delegacijom Srbije na čelu sa pomoćnicom ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Brankom Gajić.

„Kovačević je istakla posebnu privrženost Vlade Crne Gore u cilju poboljšanja položaja ranjivih kategorija kroz jačanje postojećih servisa i usluga kao i širenje istih tokom ove godine u svim opštinama“, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Navodi se da je Kovačević upoznala prisutne o načinu uspostavljanja i rezultatima Informacionog sistema socijalne i dječije zaštite (Socijalni karton).

Gajić je zahvalila Kovačević na srdačnoj dobrodošlici i ocijenila da je saradnja dva ministarstva na visokom nivou i da će se nastaviti u budućem periodu.

Ona je upoznala prisutne o sistemu socijalne i dječije zaštite koji je uspostavljen u Srbiji.

Delegacija Srbije boravi u trodnevnoj posjeti Ministarstvu rada i socijalnog staranja sa ciljem razmjene iskustava u oblasti socijalne i dječije zaštite.

„Pored posjete MRSS, delegacije će obići Centar za socijalni rada Podgorica, Dom starih Grabovac u Risnu i dječji dom Mladost u Bijeloj, gdje će se upoznati sa uslugama i servisima koje pružaju te ustanove“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: