Vozom jeftinije na doček Nove godine u Podgoricu

Pojedini autobuski prevoznici neće saobraćati po ustaljenom redu vožnje tokom 31.decembra i 1.januara, a i kasnije tokom 6. i 7. januara i to prema gradovima u regionu poput Beograda, Sarajeva, Zagreba, Dubrovnika, Niša, Subotice, Skoplja
8 komentar(a)
Autobuska stanica, Foto: Luka Zeković
Autobuska stanica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.12.2015. 19:01h

Željeznički prevoz Crne Gore će, povodom koncerta planiranog u Podgorici uoči novogodišnje noći, organizovati prevoz po promotivnim cijenama.

Portparolka Željezničkog prevoza Ana Božović saopštila je da će polazak biti organizovan redovnim polascima iz Bara, Nikšića i Bijelog Polja, a da će povratak iz Podgorice biti u ranim jutranjim časovima, o čemu će javnost blagovremeno biti obaviještena.

„U toku predstojećih praznika red vožnje u željezničkom saobraćaju će se odvijati bez promjena“, istakla je Božović.

U Željezničkom prevozu i ove godine tokom praznika očekuju povećano interesovanje putnika.

„U međunarodnom saobraćaju kapaciteti su pojačani za sve vrste rezervacija, tako da smo povećali kapacitete u kolima sa sjedištima u noćnoj ponudi, kušet i spavaćim kolima“, saopštila je Božović.

Božovićeva je napomenula da je novim redom vožnje za 2016. godinu povećan broj polazaka prema Nikšiću i Bijelom Polju.

„Putnici sada imaju na raspolaganju deset vozova iz Podgorice ka Nikšiću i takođe deset polazaka iz Nikšića ka Podgorici, dok će iz Podgorice ka Bijelom Polju saobraćati pet vozova, kao i iz Bijelog Polja ka Podgorici“, kazala je Božović.

Šef saobraćaja na podgoričkoj autobuskoj stanici Dragan Mrvaljević kazao je da će tokom praznika biti obezbijeđen dovoljan broj mjesta na svim linijama.

On je naveo da određeni broj međunarodnih polazaka neće saobraćati tokom novogodišnjih i božićnih praznika, što je i uobičajeno.

Pojedini autobuski prevoznici neće saobraćati po ustaljenom redu vožnje tokom 31.decembra i 1.januara, a i kasnije tokom 6. i 7. januara i to prema gradovima u regionu poput Beograda, Sarajeva, Zagreba, Dubrovnika, Niša, Subotice, Skoplja.

Bonus video: