Kurs o bezbjednosnoj zaštiti brodova i luka

Obuka je donacija Američke obalske straže pomorskoj administraciji Crne Gore sa ciljem daljeg unaprjeđenja bezbjedonosnih mjera u lukama
80 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 19.12.2015. 11:06h

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u saradnji sa Predstavnicima Američke obalske straže, ambasade Sjedinjenih Američkih Država i uprave Luke Bar AD organizovalo je trodnevni kurs o implementaciji Pravilnika o bezbjednosti luka i brodova (ISPS Code) u lukama Crne Gore.

Obuka je donacija Američke obalske straže pomorskoj administraciji Crne Gore sa ciljem daljeg unaprjeđenja bezbjedonosnih mjera u lukama.

"S obzirom na to da je u toku donošenje Zakona o bezbjednosnoj zaštiti brodova i luka i činjenice da se do kraja ove ili u narednoj godini planira obnova Izjave o usklađenosti sa Međunarodnim propisima iz ove oblasti koju izdaje Ministarstvo na predložene Procjene i Planove bezbjednosne zaštite luka Bar i Kotor, radni timovi i komisije stekli su dodatno znanje kako bi što kvalitetnije obavljali taj posao“, kaže se u saopštenju.

Polaznici kursa obišli su Luku Bar, gdje su im svečano dodjeljeni sertifikati. Nakon toga stručni tim Američke obalske straže sastao se sa ministrom Ivanom Brajovićem i prenio mu utiske sa seminara.

Kursu su osim predstavnika Ministarstva saobraćaja i pomorstva prisustvovali službenici Lučke uprave, Lučkih kapetanija Bar i Kotor, Uprave policije, Mornarice vojske Crne Gore, kao i predstavnici luka Bar i Kotor, Porto Montenegra, Monship-a, Pomorskog fakulteta Bar, Barske plovidbe i Crnogorske plovidbe.

Bonus video: