"SVE SE MOŽE PROVJERITI U MEDICINSKOJ DOKUMENTACIJI"

Dr Vuk Niković o ujedu poskoka: Supružnicima pomogli doktori Hitne pomoći

On je objasnio da su supružnici privatnim autom došli u Hitnu, gdje ih je on pregledao, ordinirao terapiju, napravio procjenu vitalne ugroženosti pacijenata
336 pregleda 14 komentar(a)
Hitna pomoć, Foto: Vesko Belojević
Hitna pomoć, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.02.2019. 16:49h

Povodom teksta u jučerašnjim „Vijestima” pod naslovom “Poskok pao s grane i ujeo supružnike”, reagovao je dr med. specijalista urgentne medicine Vuk Niković koji je  sa svojim timom pregledao supružnike.

“Standardizovanu pomoć pružili su u Hitnoj medicinskoj pomoći Podgorica  stručna lica, što se može  provjeriti u medicinskoj dokumentaciji ambulantnom i terenskom protokolu, a ne u Domu zdravlja”, istakao je dr Niković.

On je objasnio da su supružnici  privatnim autom došli u Hitnu,  gdje ih je on  pregledao, ordinirao terapiju, napravio procjenu vitalne ugroženosti pacijenata. 

“Nakon svega  učinjenog ordinirana je terapija u ambulanti HMP suprugi serum i AT zaštita, suprugu AT zaštita.   Pacijenti su transportovani uz pratnju sanitetske ekipe  vozilom u Urgentni centar”, navodi Niković. On je kazao da je u  Urgentnom centru  predao pacijente uz konsultaciju sa kolegama i procjene vitalnih parametara i tek tada sa ekipom napustio prostorije Urgentnog centra.

Supružnike iz Podgorice ujela je zmija, dok su sa djecom bili na izletu u Kučima. Podgoričanka je hospitalizovana u Kliničkom centru, dok je suprug pušten na kućno liječenje.