Dr Vuk Niković o ujedu poskoka: Supružnicima pomogli doktori Hitne pomoći

On je objasnio da su supružnici privatnim autom došli u Hitnu, gdje ih je on pregledao, ordinirao terapiju, napravio procjenu vitalne ugroženosti pacijenata
445 pregleda 14 komentar(a)
Hitna pomoć, Foto: Vesko Belojević
Hitna pomoć, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.09.2015. 06:26h

Povodom teksta u jučerašnjim „Vijestima” pod naslovom “Poskok pao s grane i ujeo supružnike”, reagovao je dr med. specijalista urgentne medicine Vuk Niković koji je sa svojim timom pregledao supružnike.

“Standardizovanu pomoć pružili su u Hitnoj medicinskoj pomoći Podgorica stručna lica, što se može provjeriti u medicinskoj dokumentaciji ambulantnom i terenskom protokolu, a ne u Domu zdravlja”, istakao je dr Niković.

On je objasnio da su supružnici privatnim autom došli u Hitnu, gdje ih je on pregledao, ordinirao terapiju, napravio procjenu vitalne ugroženosti pacijenata.

“Nakon svega učinjenog ordinirana je terapija u ambulanti HMP suprugi serum i AT zaštita, suprugu AT zaštita. Pacijenti su transportovani uz pratnju sanitetske ekipe vozilom u Urgentni centar”, navodi Niković. On je kazao da je u Urgentnom centru predao pacijente uz konsultaciju sa kolegama i procjene vitalnih parametara i tek tada sa ekipom napustio prostorije Urgentnog centra.

Supružnike iz Podgorice ujela je zmija, dok su sa djecom bili na izletu u Kučima. Podgoričanka je hospitalizovana u Kliničkom centru, dok je suprug pušten na kućno liječenje.

Bonus video: