Roditelji iz Bliškova više neće da šalju djecu u školu

Roditelji tvrde da u školi nema ni vode ni struje, boje se da se djeca ne zaraze, direktor Joksimović tvrdi suprotno
257 pregleda 27 komentar(a)
Bliškovo (novina)
Bliškovo (novina)
Ažurirano: 17.09.2015. 18:32h

Učenici područnog odjeljenja OŠ „ Milovan Jelić” u Bliškovu, od početka školske godine nemaju vode, a škola povremeno ima posljednje četiri godine.

Roditelji su najavili da neće slati djecu na nastavu, ukoliko se nešto hitno ne preduzme. Jedan od roditelja Vuk Konjević je kazao da djecu neće slati u školu jer su i žedna i bez osnovne higijene.

“U ovu školu ide moje i dijete mog brata. Više puta smo se obraćali direktoru ali on ne okreće glave“, kazao je Konjević.

Mještanin Branko Čiko Kljajević je kazao da mu je direktor škole Željko Joksimović, kada mu se obratio i tražio da riješi problem, u telefonskom razgovoru odbrusio da to nije njegova briga i spustio slušalicu.

„U poslednjih 40 godina ovo je prvi put da škola ostane bez vode, koju je samovoljno isključio direktorov brat od tetke Miloš Kljajević. Struja dolazi samo pred izbore neko vrijeme i onda se isključuje, zbog dugova za utrošenu električnu energiju. Direktor ove probleme uporno zataškava tako da ni Ministarstvo prosvjete nema predstavu šta se dešava u ovoj školi i dokle dopire direktorova samovolja i nerad”, kaže Kljejević. On je ispričao da je bio svjedok kada su za posljednje izbore uključili struju, jer je bio predsjednik izborne komisije za to selo.

„Kad su prebrojani glasovi, odmah su školi uključili struju. I ja sam u DPS-u, ali direktor škole nam uništi i ovo i okolna sela”, kazao je on.

„Dok druge škole imaju internet našoj djeci će ostati uspomene na žeđ i prljavštinu, a strahujemo i od zaraze“, kazao je Kljajević i dodao da su zbog samovolje direktora djeca ostala bez kombija, koji je donirala Rusija i da niko ne zna za njegovu sudbinu.

Probleme imaju i roditelji čija djeca idu u područno odjeljenje u susjednom Kovrenu. Milun Kljajevićje kazao da direktor Joksimović izuzetno arogantan i da nije htio ni da čuje kada su ga mještani molili da riješi problem fekalija koje se, naročito zimi, izlivaju iz škole na ulicu i dalje, šireći zarazu. Mještani su se, dodao je on, nudili da kupe cijevi i riješe problem, ali je on rekao da ga to ne interesuje.

Direktor uvjeren da roditelji nisu „odali“ da nema struje i vode . Na pitanje da odgovori o optužbama mještana i roditelja direktor je kratko rekao da ništa od optužbi nije tačno i da da imaju i struje i vode. Na insistiranje da odgovori da li ima ili nema struje i vode on je kazao da „misli da ima i struje i vode“.

„To da nema struje i vode niko od roditelja vam nije mogao reći“, kazao je direktor Joksimović.J.Ć.

Bonus video: