Gajević: Zabrana parikranja u krugu bolnice povećala saobraćajni kolaps

Gajević smatra da je posebno problematično u ulici između Instituta za javno zdravlje i stare bolnice, gdje red parkiranih automobila zauzima saobraćajnu traku, tako da za saobraćaj ostaje samo jedna
102 pregleda 12 komentar(a)
Jasna Gajević, Foto: URA
Jasna Gajević, Foto: URA
Ažurirano: 21.08.2015. 10:45h

Zabrana parkiranja unutar bolničkog kruga doprinjela je većem saobraćajnom kolapsu, smatraju u URA.

"Apelujemo na nadležne da preduzmu mjere kako bi se regulisao saobraćajni kolaps oko Kliničkog centra Crne Gore. Prošlo je mjesec dana od kako je direktor Kliničkog centra Crne Gore zabranio parkiranje unutar bolničkog kruga. Kao razlog navedeno je to što „nepropisno parkirani automobili često ometaju prolazak sanitetskih vozila kroz krug ove ustanove, čime se dovodi u pitanje efikasno funkcionisanje saobraćaja i na taj način zbrinjavanje pacijenata.” Mjesec dana od početka primjene ove odluke, golim okom je vidljivo da cilj nije ispunjen. Naprotiv, zbog zakrčenja saobraćaja tokom skoro cijelog dana, sanitetska vozila i vozila s urgentnim slučajevima, daleko teže stižu do cilja nego ranije", izjavila je Jasna Gajević.

Predsjednica Gradskog odbora GP URA u Podgorici, smatra da Uprava Kliničkog centra nije razmišljala o posljedicama zabrane parkiranja. Pacijentima je ostavljeno jedva 30-ak parking mjesta, pa su tako tokom vizite svi oklni trotoari puni automobila.

Gajević smatra da je posebno problematično u ulici između Instituta za javno zdravlje i stare bolnice, gdje red parkiranih automobila zauzima saobraćajnu traku, tako da za saobraćaj ostaje samo jedna.

"Uprava Kliničkog centra nije smjela da donese ovu odluku ishitreno i na svoju ruku. Prethodno su, u saradnji sa nadležnim opštinskim organima, trebali da procijene posljedice i blagovremeno ih preduprijede. Tražimo od nadležnih opštinskih institucija da hitno preduzmu mjere oko regulisanja parkiranja i normalnog odvijanja saobraćaja u ovom dijelu grada. Do iznalaženja boljeg rješenja neophodno je bar postojećem parkingu između Kliničkog centra i Srednje medicinske škole vratiti prethodnu, javnu namjenu. U Klinički centar niko ne ide iz zabave i radi mode, već zbog nužde. Red je da grad obezbijedi svojim sugrađanima mjesto gdje se mogu bezbijedno parkirati. A najvažnije je da se u tom dijelu grada obezbijedi nesmetano odvijanje saobraćaja", zaključuje Gajević.

Bonus video: