Žicom pregradili plažu u Igalu

Na plaži hotela “Palmon Bay” u Igalu prije mjesec i po postavljena žičana ograda, koja dijeli hotelsku od ostatka plaže
122 pregleda 13 komentar(a)
ograda, Igalo, Foto: Slavica Kosić
ograda, Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.08.2015. 18:30h

Na plaži hotela “Palmon Bay” u Igalu prije mjesec i po postavljena je žičana ograda koja dijeli hotelsku od ostatka plaže. Osim što ružno izgleda na ogradu su se žalili i turisti i mještani.

Iz JP “Morsko dobro” su “Vijestima” kazali da dozvola za postavljanje ograde nije izdata i da su proslijedili inicijativu za kontrolu Turističkoj inspekciji kod koje je postupak po istoj u proceduri u skladu sa propisima Zakona o turizmu.U subotu je uprava hotela uvela novo pravilo, na plažu može da uđe samo onaj ko plati ležaljku po cijeni od 4 eura, što kontrolišu radnici obezbjeđenja.

Ograda će, komentariše jedna mještanka Igala, koja se svako poslijepodne kupa u blizini, biti uklonjena kada prođe sezona, što je nedopustivo, jer su inspekcije u drugim slučajevima mnogo “revnosnije”.

Da bi na plažama trebalo da bude i više reda primjer je od petka kada su se kupači na zakupljenoj plaži “Bla Bla” kod hotela “Plaža” žalili da je automobil “opel corsa” podgoričkih registracija, brendiran reklamom za tuborg pivo “sišao” do same plaže i uznemirio kupače.Iz JP “Morsko dobro” ističu da njihova služba kontrole svakodnevno obilazi kupališta duž crnogorskog primorja i o tome obavještava Upravu za inspekcijske poslove.

Ako je suditi po ovim primjerima inspekcija često ne reaguje pravovremeno. Kupači se žale i zbog nepoštovanja pravila na plažama 50/50, što znači da polovina kupališta mora biti oslobođena od plažnog mobilijara. Skoro sva zakupljena kupališta u hercegnovskoj opštini prenatrpana su ležaljkama i suncobranima čije se cijene kreću od 1, 5 do 5 eura ili po kompletu (dvije ležaljke i suncobran) od 5 do 10 eura. Plaže bi trebalo bolje da se održavaju i da na njima bude više reda.

Call centar NTO za 14 dana avgusta iz Herceg Novog primio je 5 žalbi zbog bučne muzike.Najviše žalbi bilo je na buku sa brodića koji najavljuju program u nekom od ugostiteljskih objekata. Zbog nelegalnog rada objekata stigla su dva poziva...

Bonus video: