Morska voda na na dijelu petrovačke i plaže hotela "Palma" u Tivtu nije za kupanje

Na ovim kupalištima, Institut za biologiju mora sprovodi postupak ponovnog uzorkovanja i analize uzoraka radi utvrđivanja postojanja zagađenja
54 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.07.2015. 13:32h

Morska voda na plaži ispred Hotela “Palas” i na kupalištu “25A” u Petrovcu, te kupalištu tivatskog hotela "Palma" nije preporučljiva za kupanje i rekreaciju - pokazala je najnovija analiza kvaliteta morske vode koju je danas objavilo JP Morsko dobro.

Kako se navodi "Rezultati analize sanitarnog kvaliteta morske vode na 90 javnih kupališta duž crnogorskog primorja koje su urađene 15. i 16. jula, pokazuju da je na 85 kupališta (94,5%) kvalitet morske vode bio K1 klase, na dva kuaplišta (2,2%) kvalitet morske vode bio je druge klase dok je na tri kupališta (3,3%) kvalitet vode bio van propisanih granica."

Na ovim kupalištima, Institut za biologiju mora sprovodi postupak ponovnog uzorkovanja i analize uzoraka radi utvrđivanja postojanja zagađenja.

"O kvalitetu vode na datim lokacijama obaviješteni su zakupci kupališta, koji su istakli crvenu zastavicu do dobijanja rezultata ponovljenog uzorkovanja koje je u toku", naveli su u Morksom dobru.

Bonus video: