Morska voda na tri plaže nije za kupanje

Kako se navodi u saopštenju Morskog dobra, rezultati pokazuju da je na 93,33% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, na 3,33% kupališta K2 klase dok je kvalitet na 3,33% van kategorije
3 komentar(a)
Hotel Kamelija, Tivat, Foto: Siniša Luković
Hotel Kamelija, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 19.06.2015. 09:12h

Na kupalištima RVI u Herceg Novom, Žutoj plaži u Kotoru i tivatskom kuplištu hotela Kamelija, morska voda nije za kupanje i rekreaciju, rezultati su analize sanitarnog kvaliteta morske vode na 90 javnih kupališta duž crnogorskog primorja koje su obavljene 15. i 16. juna.

Kako se navodi u saopštenju Morskog dobra, rezultati pokazuju da je na 93,33% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, na 3,33% kupališta K2 klase dok je kvalitet na 3,33% van kategorije.

Za tri lokacije na kojima je kvalitet vode van propisanih granica shodno ugovoru, Institut za biologiju mora sprovodi postupak ponovnog uzorkovanja i analize uzoraka radi utvrđivanja postojanja trajnog zagađenja, a o rezultatima je takođe obaviještena nadležna republička inspekcija za vode, te komunalne inspekcije opština Herceg Novi, Tivat i Kotor.

Svi rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode za svaku pojedinačnu lokaciju mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji objavljenoj na web sajtu www.morskodobro.com, gdje će takođe biti objavljeni i rezultati ponovljenih analiza.

Bonus video: