Zavirite u najuređenija dvorišta u Tivtu

Za višegodišnji doprinos akciji "Turistički cvijet" posebno su nagrađene Avgustina Frančišković iz centra Tivta i Nada Bjelica sa Župe
491 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2015. 10:26h

Najuređenija dvorišta u Tivtu ove godine imaju Ilija Krstović iz Mažine, Pina Bubanja iz Marića i Zorica Serventi iz Lepetana, odlučio je stručni žiri Turističke organitacije Tivat koji je sproveo ocjenjivanje najboljih u tradicionalnoj akciji "Turistički cvijet".

Akcija započeta prije skoro dva mjeseca, završena je ceremonijom dodjele nagrada, održanoj u restoranu "Merlin" na Ponti Seljanova.

Žiri koga je predvodila profesorica Suada Bešković, obiša je više od 60 lokaliteta na cijelom području opštine Tivat u potrazi za najljepšim dvorištima, balkonima, i ostalim hortikulturnim detaljima, a sve u cilju motivisanja građana da na ovaj način i oni doprinesu ljepšem i urednijem izgledu Tivta pred špic glavne ljetnje turističke sezone.

Pored vlasnika tri nagrađena dvorišta, laureati ovogodišnjeg "Turističkog cvijeta" su i Gorica Davidović iz Gradiošnice koja ima najljepši balkon, Niko Belan sa Belana za najljepšu živu ogradu, Slavka Savić iz Donje Lastve za najljepše stablo magnolije, dr Petar Matijević i ambulanta "Mansa Medica" za najljepše uređen prostor ispred poslopvnog objekta.

Dušanka Korsić sa Seljanova nagrađena je za najljepše uređen prostor ispred stambenog objekta, a Olga Štilet iz Gornjeg Kalimanja za hortikulturnu posebnost.

Za višegodišnji doprinos akciji "Turistički cvijet" posebno su nagrađene Avgustina Frančišković iz centra Tivta i Nada Bjelica sa Župe.

Ceremoniju dodjele nagrada svoijim maštovitim nastupom uljepšali su učenici II4 razreda OŠ "Drago Milović" sa učiteljicom Nevenkom Saveljić, a koji su zbog kontinurirano dobre saradnje sa TO Tivat kroz niz ovogodišnjih akcija, nagrađeni izletom na golf igralište kompleksa Luštica bay u Krtolima.

Svečanosti je prethodila akcija sadnje tri stabla masline u velikom Gradskom parku Tivta koje su gradu poklonili i zasadili predstavnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore iz Podgorice.

Predstavnik te NVO, ornitlog Darko Saveljić je sa direktoricom TO Tivat Bernardom Moškov potpisao protokol o saradnji kojim će CZI nastaviti svoje aktivnosti na promociji tivatskih Solila kao zaštićenog područja prirode.

"Velika nam je čast da već nekoliko godina na planu promocije i zaštite Solila kao rezervata pritrode i destinacije za birdwatching, zaista sjajno sarađujemo sa lokalnom upravom i TO Tivat. Mogu vam obećati da ćemo od Solila u narednom periodu zajedno napraviti prvorazrednu turističku atrakciju", istakao je Saveljić.

Galerija

Bonus video: