Nakon više od tri godine od početka radova: Fontana u Pljevljima će uskoro biti završena

Urađene su elektroinstalacije na priključku na nadzemnoj garaži do tehničke prostorije i hidrotehničke instalacije i odvod od fontane do kanalizacione mreže. Ukupna vrijednost radova je 68.000 eura. Jedan od opredjeljujućih faktora za izbor ove fontane bila je asocijacija na prepoznatljivi arheološki nalaz Dijatretu - staklenu čašu iz Municipijuma S u Pljevljima
278 pregleda 1 komentar(a)
Fontana, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Fontana, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.10.2018. 10:23h

Nakon više od tri godine od početka radova, gradska fontana u Pljevljima uskoro će biti završena.

Pljevaljsko preduzeće "Ving" montiralo je metalnu konstrukcije u obliku Diatrete. Urađen je sabirni rezervoar i tehničke prostorije, a izvedeni su i građevinsko-zanatski radovi.

Urađene su elektroinstalacije na priključku na nadzemnoj garaži do tehničke prostorije i hidrotehničke instalacije i odvod od fontane do kanalizacione mreže. Ukupna vrijednost radova je 68.000 eura. Jedan od opredjeljujućih faktora za izbor ove fontane bila je asocijacija na prepoznatljivi arheološki nalaz Dijatretu - staklenu čašu iz Municipijuma S u Pljevljima.

Fontana će imati četiri česme pitke vode, sa posebnim dovodom i odvodom, zaseban uređaj za cirkulaciju stalne vode koja opslužuje fontanu i formira takozvani vodeni oblak, kao i svjetlosne efekte.

Bonus video: