Stijepović: Potrebna veća saradnja gradova regiona

"Smatram da nedovoljno sarađujemo i mislim da se ne poznajemo dovoljno, što nije dobro, jer ako želimo bilo kakvu vrstu integracije, a tome težimo svi, prvo moramo da se integrišemo u regionu, pa tek onda da idemo ka širim integracijama u EU ili NATO", objasnio je Stijepović
2 komentar(a)
Milan Bandić, Ivo Komšić, Slavoljub Stijepović, Foto: Betaphoto
Milan Bandić, Ivo Komšić, Slavoljub Stijepović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 24.04.2015. 16:54h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović ocijenio je juče u Beogradu da je potrebna veća saradnja gradova u regionu.

On je, u izjavi Tanjugu, po završetku Samita gradonačelnika centralne i jugoistočne Evrope, kazao da smatra da glavni gradovi trenutno nedovoljno sarađuju.

"Smatram da nedovoljno sarađujemo i mislim da se ne poznajemo dovoljno, što nije dobro, jer ako želimo bilo kakvu vrstu integracije, a tome težimo svi, prvo moramo da se integrišemo u regionu, pa tek onda da idemo ka širim integracijama u EU ili NATO", objasnio je Stijepović.

Prema njegovim riječima jedan od preduslova za napredak jeste saradnja, i da se kao jedan region koji je ispod standarda ostalog dijela Evrope uključi u evropske tokove.

"Osim toga već imamo svi dovoljno pojedinačnog iskustva koje možemo prenijeti jedni drugima da ne prelazimo svi one puteve koje je neko od nas već prešao, i tako ubrzamo ostvarenje koraka ka standardima koji vode ka boljem životu građana," poručio je.

Samit je, prema njegovim riječima, bio dobra prilika da se čuju dobra skustva, da gradonačelnici razgovaraju i preuzmu ono što smatraju da može da im koristi, a što su drugi savladali i potvrdilo se da je kvalitetno i efikasno.

"Danas smo pokrenuli niz bilateralnih inicijativa i vjerujem da će ubrzo gradonacelnik Beograda Siniša Mali doći u Podgoricu da razmijenimo projekte i vidimo koji su modalitetu saradnje u interesu građana oba grada", zaključio je on.

Bonus video: