Budva: Tanga bič opet na tenderu

Upravni sud je, na osnovu žalbe firme “AMIA”, poništio odluku da se pomenuta plaža dodijeli firmi Monte sistem iz Budve
171 pregleda 1 komentar(a)
tanga bič, Foto: Panoramio.com
tanga bič, Foto: Panoramio.com
Ažurirano: 26.02.2015. 17:43h

Javno preduzeće “Morsko dobro”, raspisaće ponovo tender za ustupanje u zakup atraktvnog kupališta „ Tanga bič“ na rtu Zavala. To je odluka Upravnog odbora tog javnog preduzeća, nakon što je Upravni sud naložio Komisiji da izvrši ponovno bodovanje, usvajajući žalbu kompanije „AMIA, investitora rezidencijalnog kompleksa „Dukljanski vrtovi“.

Umjesto da se izvrši ponovno bodovanje, Upravni odbor nalaže da se cijeli proces pokrene iz početka.

Tanga beach, malo atraktivno kupalište na sredini rta Zavala, godinama unazad bilo je jedno od najpopulranijih za one koji žele mir i pravi rajski odmor. Kamenitu obalu u atraktivno kupalište pretvorila je još prije osam godina budvanska kompnija „Montenegro Holiday“, ali ju je na tenderu raspisanom u aprilu 2013. izgubila.

Početna godišnja cijena zakupnine popularne Tanga bič bila 5.852 eura. AMIA je za plažu ponudila 20 hiljada, dok je budvanska kompanija Monte system dostavila ponudu za 222 eura veću, odnosno 20. 222 eura, koju je tenderska komisija vrednovala kao prvorangiranu. AMIA je odmah uložila žalbu i osporila zakonitost odluke.

“Vijesti” su ranije objavile da su Vrhovni, a potom Upravni sud, naložili Komisiji Morskog dobra da izvrši ponovono bodovanje, i poništilo njihovu prvobitnu odluku.

Ipak, Upravni odbor smatra da se treba izvršiti ponovono raspisivanje tendera za zakup ovog kupališta, zbog „nejasnoće vrednovanja kriterijuma neposredno zaleđe“.

Javno preduzeće je pismeno i obavijestilo Upravni sud, nakon što je sud tražio da mu se dostavi informacija šta je Javno preduzeće učinilo u ovom slučaju.

„Upravni odbor, kao organ koji je donio odluku o raspisvanju javnog poziva, poštujući vašu i odluku Vrhovnog suda, dao je nalog za ponavljanje postupka za ustupanje predmetne lokacije, navodi se u dopisu Morskog dobra „Vijestima“.

Bonus video: