Za isti plac dobio novih 1,8 miliona

Zemljište, koje je već pod hipotekom i koje je Mićunović početkom prošle godine preveo na sebe nakon razvoda sa suprugom, poslužilo mu je za dobijanje čak tri kredita, od ukupno pet million eura, u posljednjih šest godina
96 pregleda 0 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.02.2015. 14:50h

Nikšićki biznismen Branislav- Brano Mićunović založio je vrijedan kompleks zemljišta od gotovo 6.500 kvadrata u Reževićima, nadomaka Svetog Stefana, kako bi kod Hipotekarne banke uzeo kredit od 1,8 miliona eura.

Zemljište, koje je već pod hipotekom i koje je Mićunović početkom prošle godine preveo na sebe nakon razvoda sa suprugom, poslužilo mu je za dobijanje čak tri kredita, od ukupno pet million eura, u posljednjih šest godina.

Hipotekarna banka odobrila je kredit Mićunoviću početkom avgusta prošle godine, ali se javnost tek sada mogla uvjeriti da je zemljište pod hipotekom, jer proteklih pola godine sajt Uprave za nekretnine nije bio ažuriran zbog instaliranja novog sistema.

Mićunovićeva parcela u Reževićima od 6.500 kvadrata

Hipotekarna banka se osigurala hipotekom, iako je na istu imovinu godinu ranije i Prva banka zbog kredita od 1,85 miliona eura takođe upisala hipoteku.

Ugovorom koji je Mićunović zaključio 6. avgusta sa Hipotekarnom bankom, predviđeno je da dužnik ne smije da otuđi, optereti ili izda u zakup nekretnine bez saglasnosti banke. Krajnji rok otplate kredita je 1. septembar 2016. U slučaju da Mićunović do tada ne vrati milionski iznos, banka će bez odlaganja aktivirati hipoteku.

Spor sa Acom i „Prvom” davno riješen

Mićunović je već dva puta istu zemlju založio za uzimanje milionskih kredita kod Prve banke, koja i dalje ima hipoteku nad zemljišnim kompleksom. Njegova tadašnja supruga Svetlana je krajem 2009. uzela 1.439.068 eura kredita, u vrijeme kada je akcionar u Prvoj banci bio i premijer Milo Đukanović.

U međuvremenu je banka pokrenula mehanizme naplate, što se radi u slučajevima neredovnog plaćanja kreditnih obaveza. Na sajtu Uprave za nekretnine i dalje je zabilježba tužbe predate Osnovnom sudu u Kotoru, kojom Svetlana Mićunović tuži Prvu banku upravo zbog hipoteke u Reževićima. U kotorkosm sudu ranije je “Vijestima” saopšteno da, ipak, ta tužba ne postoji.

Da su “ratne sjekire” zakopane između Mićunovića i Prve banke, bilo je jasno još krajem 2013. kada je banka, u kojoj je većinski vlasnik premijerov brat Aco Đukanović, odobrila Mićunoviću kredit od 1,8 miliona.

Bonus video: