Konjević: Kad Džomić dobije pozitivno mišljenje od ANB, dobiće i produženje boravka

Konjević dodaje da Džomić nema problem i spor sa ministarstvom, već sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost
54 pregleda 70 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.02.2015. 14:48h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da MUP mora da sprovodi zakon, a da paroh podgorički Velibor Džomić to želi da predstavi kao lični obračun.

''Zakon o strancima nas eksplicitno obavezuje u članu 36 i članu 8, da ne smijemo odobriti privremeni boravak licima koje ANB označava kao opasnost po državne interese. Takođe,član 8, stav 1 tačka 5 Zakona izričito naređuje da se licima koja ANB označava kao opasnost po nacionalnu bezbjednost zabranjuje ulazak u Crnu Goru", kazao je Konjević za Radio Antena M.

Konjević dodaje da Džomić nema problem i spor sa ministarstvom, već sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost. ''Gospodin Džomić nema spor sa MUP-om, niti sa ministrom, već sa ANB-om, koja ga označava kao opasnost po nacionalnu bezbjednost. Ako Džomić dobije mišljenje ANB-a da nije smetnja po nacionalnu bezbjednost Crne Gore, on će tada dobiti i Rješenje o produženju privremenog boravka u skladu sa pozitivnim propisima. Uslov da bi to dobio je ,kao što sam već rekao, mišljenje ANB-a da on ne predstavlja opasnost po nacionalnu beubjednost Crne Gore'',zaključio je Konjević.

Džomićeva žalba na rješenje MUP-a da mora da napusti Crnu Goru predata je danas Upravnom sudu a on će o tome donijeti odluku u roku od pet dana.

Džomić je juče napustio Crnu Goru, nakon što je u podgoričkom Centru bezbjednosti uzeo rješenje MUP-a.

Bonus video: