SNP: Odluka o Džomiću posljedica ličnog obračuna sa Konjevićem

U SNP-u smatraju da je odluka MUP-a “neshavtljiv je i neprihvatljiv potez” vlasti kojim se Crna Gora “svrstava u grupu zemalja u kojoj postoje različiti oblici diskriminacije”
17 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Boris Pejović
Velibor Džomić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.02.2015. 17:03h

Socijalistička narodna partija (SNP) osudila je danas odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gora koja se odnosi na Velibora Džomića, koji, po toj odluci, mora da napusti zemlju do nedjelje u 18 sati.

U SNP-u smatraju da je odluka MUP-a “neshavtljiv je i neprihvatljiv potez” vlasti kojim se Crna Gora “svrstava u grupu zemalja u kojoj postoje različiti oblici diskriminacije”.

“Proglasiti personom non grata sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske koja je vjekovima utemeljena u Crnoj Gori, pokušaj je ličnog obračuna ministra Konjevića sa sveštenikom Džomićem o čemu svjedoče višemjesečna prepucavanja preko medija”, navodi se u saopštenju partije.

U SNP-u napominju da je prioritet MUP-u, umjesto da rješava brojne slučajeve ubistava i nestanaka osoba, obračun sa “institucijom koja uživa najveće povjerenje građana Crne Gore”.

Partija je takođe kritikovala i Agenciju za nacionalnu bezbjednost, jer nije objavila konkretan razlog za odluku “smatrajući da Džomić predstavlja opasnost za nacionalnu bezbjednost. A kada bi objasnili, sva ova farsa bi pala u vodu”.

SNP smatra da se radi o nastavku politike institucije koja ne želi da izađe iz “filozofije crnih kožnih mantila”.

Bonus video: