Piperović o slučaju Džomić: Država postigla autogol

Nekome je strašno stalo, i to vrlo inatno, da Džomić napusti neradnim danom Crnu Goru”, rekao je Piperović
50 pregleda 10 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Luka Zeković
Zoran Piperović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.02.2015. 13:30h

Odluka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da paroh Velibor Džomić u nedjelju mora napustiti Crnu Goru je skandalozna, ocijenio je advokat Džomića, Zoran Piperović.

MUP je odlučilo da Džomić mora napustiti Crnu Goru do 18 sati sjutra a, kako pojedini mediji prenose, ta odluka je donijeta nakon što je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) ocijenila da Džomić predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost.

Džomić je, povodom odluke MUP-a, poručio da je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević prekršio javna ovlašćenja, dodajući da o njemu iznosi neistine u javnosti.

“Ova hitnost u postupanju i ovakvo ophođenje prema stranci, nebitno o kome se radi, prosto je skandalozna i ja ne mogu da vjerujem da neko može da bruka državu do te mjere”, kazao je Piperović agenciji MINA.

On je podsjetio da Džomić traži boravište u Crnoj Gori po osnovu spajanja sa porodicom, kao i da je tu nastanjen 22 godine, da je u međuvremenu postao univerzitetski profesor, dodajući da "Džomić ne radi ništa što bi škodilo državi".

“Zvati stranku, mimo svih zakonskih odredbi, da nedjeljom primi rješenje govori o skandaloznosti. Nekome je strašno stalo, i to vrlo inatno, da Džomić napusti neradnim danom Crnu Goru”, rekao je Piperović.

On je kazao da će Džomić podnijeti tužbu Upravnom sudu na odluku MUP-a. “Ne sumnjam, kao pravnik, da će Upravni sud donijeti odluku kakvu je donosio i ranije, a to je da poništi rješenje MUP-a”.

Piperović je ukazao i na to da nedjeljom ne rade administracije u ministarstvima, pitajući ko će Džomiću dati rješenje i zašto se nije čekao ponedjeljak.

“Upravo to govori da se radi o golom inatu, a državni činovnici ne bi smjeli to da rade”, poručio je Piperović.

Prema njegovim riječima, država je tim postupkom napravila “autogol”.

Potpuno je, kako je naveo Piperović, jasno da je “sve to operacija u izvedbi Socijaldemokratske partije (SDP)” .

On je rekao da je neophodno objasniti zašto Džomić predstavlja opasnost za državu. “Ako se šalje poruka da je on opasan za državu bez objašnjenja zašto je opasan onda to pokazuje da postoji pravna nesigurnost građana”.

Država se u ovom slučaju, kako je naveo, bruka i ponaša nekompetentno.

“Sad da kažem kao Crnogorac, ako je Crna Gora spala na to da joj je otac Velibor jedina opasnost i da on nedjeljom mora hitno da je napusti, onda ne bilo Crne Gore”, poručio je Piperović.

Bonus video: