Džomić: Konjević šilji ražanj, a zec i dalje u šumi

"Konjevićevu frustriranost i opsjednutost mojom malenkošću tumačim kao nastavak zloupotrebe službenih ovlašćenja i kršenje zakona"
0 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Velibor Džomić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.02.2015. 12:36h

Ministar Raško Konjević je po ko zna koji put u javnost namjerno plasirao neistine, a i u ovom slučaju je zloupotrijebio i javna ovlašćenja i prekršio svaki ljudski i profesionalni kodeks, a i to će vrlo brzo biti utvrđeno, kazao je podgorički paroh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Velibor Džomić

Po njegovim riječima ministar Konjević je umjesto da digne policiju na noge i rasvijetli desetine nerasvijetljenih ubistava, digao na noge policiju kako bi mu kako ističe na nezakonit način bilo uručeno nekakvo rješenje.

Džomić do nedjelje veče mora iz Crne Gore

"Zakon izričito zabranjuje da se stranke pozivaju radi uručenja rešenja i organe obavezuje da ih uručuju poštom ili na drugi, za stranku prikladniji, način. Nisam prihvatio nezakonit telefonski poziv, a poslije toga, u kasnim večernjim satima su izvršili policijsku akciju opsijedanja mog stana. Taj "spektakularni" poduhvat je završen tako što su mi na vratima ostavili poziv da u neradni dan, tj. u nedjelju 8. februara u 12 sati dođem u Sektor granične policije u Podgorici, koji se nalazi u staroj zgradi Centra bezbjednosti", rekao je Džomić.

On je dodao da je evidentan pokušaj kako kaže ministra-izvanjca Raška Konjevića da postupak koji traje pune četiri godine brzopotezno okonča i to u toku vikenda.

"Konjevićevu frustriranost i opsjednutost mojom malenkošću tumačim kao nastavak zloupotrebe službenih ovlašćenja i kršenje zakona. U velikom je strahu zato što je donio nezakonito rešenje i zato na silu pokušava da ovu stvar brutalno istjera do kraja kako bi preduprijedio presudu Upravnog suda", tvdi Džomić.

Paroh SPC ističe i da se Konjević ponaša kao onaj što je šiljio ražanj, a zec je i dalje bio u šumi.

"Zato mu poručujem da obuzda svoje rasplamtjele strasti i svede u normalu svoje najniže nagone. Nema potrebe da bruka Crnu Goru na ovakav način. Rešenja još nisam primio, a primiću ih sjutra. Na taj, kao i na druge načine, iskazujem poštovanje prema državi i njenim propisima. Zamolio bih medije da ne nasjedaju na dezinformacije koje plasira Konjević. Takođe, predstavnike medija koji su zainteresovani da se upoznaju sa sadržajem tih rešenja pozivam da sjutra u 12 sati dođu ispred bivše zgrade Centra bezbjednosti Podgorica gdje ću se, nakon prijema rešenja, obratiti javnosti", zaključio je Džomić.

Bonus video: