Džomić do nedjelje veče mora iz Crne Gore

MUP je takvu odluku donio na osnovu novog mišljenja Agencije za nacionalnu bezbjednost da Džomić predstavlja opasnost po nacionalnu bezbjednost
55 pregleda 504 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Luka Zeković
Velibor Džomić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.02.2015. 20:06h

Podgorički paroh Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić mora da napusti Crnu Goru do sjutra u 18 sati, jer je poslije četiri godine sporenja Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) donijelo pravosnažno rješenje kojim mu se to nalaže.

“Džomić mora da napusti teritoriju Crne Gore do nedjelje u 18 sati”, rekao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

MUP je takvu odluku donio na osnovu novog mišljenja Agencije za nacionalnu bezbjednost da Džomić predstavlja opasnost po nacionalnu bezbjednost, kazao je izvor “Vijesti”.

Džomić se juče oglušio o poziv policije da se javi inspektoru za strance, što je po zakonu obavezan. Njemu je saopšteno da inspektoru za strance mora da se javi najkasnije do nedjelje u podne.

Eventualno nova tužba Upravnom sudu ne odlaže izvršenje rješenja MUP-a. Prema policijskim izvorima, Džomić je bio jedan od organizatora protesta povodom posjete vicepremijera Kosova Hašima Tačija.

Upravo zbog pitanja Kosova Džomić je ranije dospio u dosijee ANB-a. Nakon jednog od spora pred Upravnim sudom Džomić je izjavio novinarima da u mišljenju ANB-a piše da „narušava međuvjerski sklad”, da je prije sedam godina „podsticao demonstrante da za vrijeme mitinga opozicije protiv priznanja Kosova zapale Skupštinu”, kao i da se “protivi odluci Vlade da prizna Kosovo”. Džomić juče nije odgovarao na telefonske pozive i poruku “Vijesti”.

Bonus video: