Rekonstruisani dio hotela Centar u Igalu biće otvoren u maju

Bućin je poručio da će novi hotel značiti nova radna mjesta za sve koji žele da se oprobaju u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, jer je menadžment hotela već oglasio potrebu za recepcionerima, sobaricama, konobarima i kuvarima
132 pregleda 0 komentar(a)
hotel Centar, Foto: Slavica Kosić
hotel Centar, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.01.2015. 14:47h

Rekonstruisani dio hotela Centar u Igalu trebalo bi, prema sadašnjim projekcijama, da bude otvoren 9. maja, saopštio je izvršni direktor tivatske kompanije Primorje hotels & restaurants, Dragan Bućin.

Bućin je za Radio Jadran rekao da će kompanija nastojati da hotel osposobi za prihvat gostiju najmanje mjesec prije zadatog roka, s obzirom na to da je objavljen i oglas za zapošljavanje novih radnika.

"Treba tempirati sve sektore koje smo rekonstruisali i ostale koji će raditi, pokušaćemo i da do tada završimo dio SPA centra i krenemo sa opremanjem. Generalno računamo za nekih mjesec, mjesec i po, odnosno u prvoj polovini aprila, Centar bi u u potpunosti trebalo da bude gotov", kazao je Bućin i dodao da uvijek postoji mogućnost da "zataji" neki od izvođača i da budu u problemu.

Menadžment, kao i radnici na terenu daju, kako je rekao, sve od sebe da se problemi koji se pojavljuju rješavaju sukcesivno i da rekonstrukcija ne trpi.

On je poručio da će novi hotel značiti nova radna mjesta za sve koji žele da se oprobaju u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, jer je menadžment hotela već oglasio potrebu za recepcionerima, sobaricama, konobarima i kuvarima.

Da li je riječ o sezonskom zapošljavanju, ili će potencijalni novi radnici moći da računaju na godišnji angažman, Bućin za sada nije mogao da potvrdi ništa sa sigurnošću.

Ipak naglašava da im je želja i cilj da renovirani hotel radi preko cijele godine.

Na žalost, kako je kazao, do četvrtka se javio samo jedan šanker, devet konobara, deset sobarica.

"Za kuhinju se javio taj neophodan broj koji smo tražili, ali se zato prijavilo 35 recepcionera. Izgleda takav smo narod, da bismo samo te menadžerske poslove, niko neće da radi u proizvodnji«, saopštio je Bućin.

On je dodao da će biti prinuđen da uradi ono što u stvari nikome nije u interesu da posegne za radnom snagom iz okruženja.

To će automatski iziskivati radne dozvole, smještaj, hranu i ostale troškove koje će opterećivati kako firmu tako i opštinu i državu.

"Prvobitno planirani budžet za rekonstrukciju hotela od četiri miliona eura odavno je probijen", kaže Bućin koji se nada da cifra neće preći šest miliona eura, jer nije nimalo jednostavno vraćati kredit u današnjim uslovima.

Nakon otvaranja hotela, u funkciji će biti 162 smještajne jedinice, dvije velike terase, bazen za djecu i terapijski bazen, uz prateće objekte.

Obnova ovog objekta počela je u januaru prošle godine, a prema ugovoru mora biti završena do kraja ove.

Bonus video: