Donja Lastva: Morsko dobro uređuje dio plaže i zelene površine

U prvoj fazi radiće se pješčana plaža dužine 130 metara na potezu od skretanja sa Jadranske magistarale kod Doma kulture do kuće Bujanića prema Opatovu
242 pregleda 1 komentar(a)
Obala, Donja Lastva, Foto: Siniša Luković
Obala, Donja Lastva, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.01.2015. 13:23h

Turistička organizacija Tivat saopštila je juče da je od JP "Morsko dobro" iz Budve dobila zvaničnu potvrdu da će to preduzeće pristupiti uređenju dijela obale u Donjoj Lastvi, u blizini tamošnjeg Turist-biroa.

TO Tivat inače, već godinama od budvanske firme traži da se uredi ovaj dio obale i plažu koja se nalazi sa sjeverozapadne strane donjolastovskog Doma kulture.

"Iz "Morskog dobra" su nam potvrdli da su pribavili urbanističko-tehničke uslove za uređenje ovog dijela obale i da je pripremljen tender za izgradnju novih plaža u svim opštinama, gdje se nalazi i ova lokacija", saopšteno je iz TO Tivat.

U prvoj fazi radiće se pješčana plaža dužine 130 metara na potezu od skretanja sa Jadranske magistarale kod Doma kulture do kuće Bujanića prema Opatovu.

"Plan uređenja ovog dijela obale predviđa i sanaciju obalnog zida uz magistralu, revitalizaciju postojećeg zelenila, raščišćavanje lokacije od raznog komunalnog otpada, dovođenje infrastrukture na plažu, komunalno uređenje lokacije, postavljanje bezbjedonosne ograde između trotoara i magistrale, rekonstrukciju pješačke staze uz donju ivicu magistrale, rekonstrukciju ponti za privez čamaca kao i radove na komunalnom opremanju kupališta" precizira se u saopštenju.

Na taj način dio mještana Donje Lastve iz kuća preko puta, a koji već godinama uzurpiraju ovaj dio Morskog dobra i pretvaraju ga u privatni parking ispred samog Turist-biroa, moraće da svoje automobile ubuduće parkiraju u sopstvenim dvorištima.

Iz Turističke organizacje Tivat su naveli da će oni pružiti punu podršku naporima JP "Morsko dobro" za uređenje obale u Donjoj Lastvi.

Bonus video: