"NEMAJU GRAĐEVINSKU DOZVOLU"

Morsko dobro prijavilo nelegalnu gradnju tri objekta

Sve ove lokacije naklaze se u pojasu "Morskog dobra" koje bi, po važećim zakonima u Crnoj Gori, trebalo da uživa posebnu pažnju državnih inspekcijskih organa
59 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2014. 12:38h

Kontrolori JP "Morsko dobro" iz Budve obilaskom terena, utvrdli su da se na lokalitetu Belane - uvala Župa u Tivtu, ispred katastarske parcele br. 4217 KO Tivat, izvode radovi na izgradnji nelegalnog mula dimenzija cirka 6 metara sa 2 metra.

Ovaj slučaj nelegalne gradnje obalne infrastrukture prijavljen je Upravi za inspekcijske polsove od koje se očekuje da otkrije počinioca, kazni ga i prostor dovede u pređašnje stanje.

Kontrolori JP iz Budve, prethodno su utvrdili i da se na tri lokacije na tivatskoj obali - na Bjelilima, Kaluđerovini i na području Brda, izvode radovi na izgradnji tri objekta bez uredno izdate građevinske dozvole.

Nelegalna kuća, foto: Morsko dobro

Sve ove lokacije naklaze se u pojasu "Morskog dobra" koje bi, po važećim zakonima u Crnoj Gori, trebalo da uživa posebnu pažnju državnih inspekcijskih organa.

"Morsko dobro" je stoga Upravi za inspekcije poslove prijavilo sva tri slučaja – izgradnju stambenog objekta na oko 50 metara sa lijeve strane na ulazu u Kaluđerovinu, početak gradnje objekta na Bjelilima, na katastarskoj parceli 64 KO Radovići, te izgradnju višespratnog stambenog objekta, oko 150 metara sa lijeve strane ulaza u naselje Brda u blizini Ostrva cvijeća.

Galerija

Preporučujemo za Vas