Džomić pozvao vjernike da ne napadaju učesnike Povorke ponosa

"Pozivam sve pravoslavne vjernike da ignorišu taj događaj i da ostanu kućama", rekao je Džomić
60 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Savo Prelević
Velibor Džomić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2014. 21:15h

Protojerej-stavrofor mitropolije crnogorsko primorske Velibor Džomić pozvao je vjernike da ne napadaju učesnike Povorke ponosa i da se uzdrže od nasilja.

"Pozivam sve pravoslavne vjernike da ignorišu taj događaj i da ostanu kućama. Pozivam sve ljude dobre volje koji hoće da čuju riječ crkve, jer očevidno je da se određena grupacija hrani nasiljem i da ona izaziva nasilje. Podsjetiću na ove Hristove riječi: dakle nikakav nered i nikakvo nasilje, niti pozivamo niti organizujemo", kazao je Džomić.

"Tradicionalno ponosni" - slogan ovogodišnje Parade

Predstavnik organizacije Kvir Montenegro Danijel Kalezić je pozdravio poruku Džomića i kazao da oni ne traže od crkve da promijeni stav.

Oni su gostovali u emisji "Petkom u 8" na TV Vijesti čija tema je bila Povorka ponosa, koja će se održati 2. novembra.

Ranije danas mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je još jednom osudio organizaciju Parade.

U prvoj emisiji "Petkom u 8" o Paradi ponosa u Podgorici govorili su, pored Kalezića i Džomića, i Ivana Vujović (Juventas), Blanka Radošević Marović (Ministarstvo za ljudska i manjinska prava).

Emisiju "Petkom u 8" uređuje i vodi Tina Raičević. Emisija će se baviti aktuelnim društveno-političkim temama koje se tiču svih građana Crne Gore. Relevantni gosti odgovaraće na pitanja i pokušati da ukažu na probleme, ali i ponude rješenja za njih.

Bonus video: