Balonarski karavan stigao i u Pljevlja

Balonarski karavan sjutra kreće prema Bijelom Polju gdje se programi festivala nastavljaju, ukoliko vremenske prilike posluže
62 pregleda 1 komentar(a)
baloni Pljevlja, Foto: Balonarski klub Budućnost
baloni Pljevlja, Foto: Balonarski klub Budućnost
Ažurirano: 14.10.2014. 11:33h

Građani Pljevalja imali su priliku da vide toplovazdušne balone, u okviru 5.Međunarodnog festivala balona "Montenegro open".

Kako je saopšteno iz balonarskog kluba "Budućnost " najviše interesovanja su pokazali najmlađi. Podsjetili su da u Pljevljima postoje dva vazduhoplovna kluba, i početna kadrovska baza.

"Po riječima inostranih pilota balona, okolni tereni su izvanredni za letjenje.Balonari su jutros krstarili iznad Maočkog polja i okolnih sela na visinama do 150 metara iznad terena, u okviru pojasa slobodnog leta i utisci su više nego dobri. Pljevljaci su se pokazali kao dobri domaćini i na mjestima slijetanja u okolnim selima su toplo dočekali neočekivane goste sa neba i ugostili ih u svojim kućama", navodi se u saopštenju.

Večeras će u Domu Vojske u Pljevljima biti otvorena izložba vazduhoplovne fotografije, biće prikazan film Gojka Kastratovića o 100 godina vazduhoplovstva u Crnoj Gori, a zainteresovani turistički poslenici će imati priliku da detaljnije porazgovaraju sa balonarima i dobiju punu informaciju o svim aspektima djelatnosti , uključujući i upustva za izradu biznis planova , školovanju kadra i umrežavanja sa davaocima sličnih usluga iz regiona.

Balonarski karavan sjutra kreće prema Bijelom Polju gdje se programi festivala nastavljaju, ukoliko vremenske prilike posluže.

Bonus video: