Golubović: Parcela od 4500 kvadrata nije nikad bila opštinska

"Boli vas činjenica da je prethodna vlast, uz pomoć države, porenula projekat vijeka"
14 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Savo Prelević
Vuka Golubović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2014. 16:31h

Povodom teksta „Golubović sebi upisao 4.500m2 državne zemlje” objavljenog u "Vijestima”, u petak 12. septembra, reagovao je bivši gradonačelnik Berana Vuka Golubović.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"'Gora se tresla, rodio se miš', tako ispadne kad akteri ovog teksta pokušaju da kadruju. Mada im ni ovo za rukom nešto ne ide. Ko ih zna dobro kao ja. I upravo što ih znam, reagujem na objavljeni tekst samo zbog sveukupne javnosti koja treba da zna istinu. Putem medija je saopšteno da sam državnu-opštinsku imovinu, površine 45 ari, ili, da bi bilo ubojitije 4500m2, upisao na sebe, a istina je da ova imovina nikada nije bila državna i opštinska, i niti može biti. Istina i notorna činjenica je da je ova imovina bila uvijek u privatnom vlasništvu o čemu svjedoče posjedovni listovi iz perioda prije avio-snimanja. Istina je da je nakon avio-snimanja 1974. godine ispušten upis pomenute parcele u posjedovni list zajedno sa ostalim parcelama. Da bi se ispravila greška nastala u katastarskom operatu, pokrenuo sam postupak podnošenjem zahtjeva nadležnom državnom organu, br. 954-325/1 od 07. 04. 2014. godine i u prilog istom dostavio stare posjedovne listove koji su glasili na ime prethodnih vlasnika, nakon čega je doneseno Rješenje br. 954-325/1 od 10. 04. 2014. godine.

Rješenje doneseno u ovom postupku dostavljeno je drugoj strani, tj. Opštini Berane, da, ukoliko je nezadovoljna, izjavi žalbu kao što je i uradila. Saopštavam akterima ovog, kao i mnogih drugih dosadašnjih lažnih postupaka, afera i obmana javnosti, da je ovo par excellence postupak i primjer kako se pravne radnje vrše. Ujedno podsjećam, da mi ne treba ničija imovina, niti sam ičiju imovinu do sada napao, niti prisvojio, jer svoje imam toliko da ne znam šta ću sa njom.

Takođe, tu mi nijesu potrebni ni placevi, koje sam, kako ste naveli kupovao za 2. 000 eura, i pokušali da izmišljene, kafanske priče prenesete u javnost, kako biste zadovoljili sebe i svoje umove. Pominjete BEMAX jer vas, očigledno, boli činjenica da je prethodna lokalna vlast uz pomoć državne vlasti pokrenula realizaciju projekta vijeka, izgradnju regionalnog puta Berane LubniceKolašin i izmještanje i izgradnju novog vodovoda. A, je li dao Bog da takav gigant dođe u Berane i izvodi radove. No izgleda ono što je dobro za stanovništvo nije dobro za vas. No, mišljenja sam da 'zec leži u drugom grmu', te da je sva ova priča o meni i oko mene iskonstruisana, s ciljem da me ne biste vidjeli u određenoj službi. No, i ovo može imati dobru stranu. Inicirali ste otvaranje pitanja oko imovine u čemu ću vas podržati i podsjetiti na uknjižavanje i preknjižavanje, društvene, narodne i zadružne imovine, površine oko 2,5 miliona m2.

Ujedno će se otvoriti i pitanje na čijoj imovini se nalazi firma 'Integral' jer je nekada bio na zadružnoj imovini, a danas je novom investitoru traženo million eura za istu zemlju da bi pokrenuo posao. Osim pomenutih, otvoriće se i niz drugih pitanja sličnih onom o Gradinskom polju gdje je pokrenut postupak upisa na Opštinu Berane i isti obustavljen da bi se omogućila manipulacija te iste imovine. Očigledno je da Saičić i Golubović smetaju akterima ovog teksta jer im je potreban neko po njihovoj mjeri ko bi, navodno, radio po zakonu.

A što se tiče vas, uvažena gospodo iz "neza visnog” dnevnika "Vijesti”, krajnje je vrijeme da se sretnemo na sudu”.

Bonus video: