Dodijeljeni ključevi raseljenim porodicama u opštini Klina

1 komentar(a)
Dodijeljeni ključevi raseljenim porodicama u opštini Klina, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Dodijeljeni ključevi raseljenim porodicama u opštini Klina, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 15.09.2014. 16:13h

Projekat povratka 12 porodica Romske i Egipćanske zajednice iz kampa "Konik" u Crnoj Gori započet marta mjeseca prošle godine u saradnji Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, Ministartsva za zajednice i povratak Republike Kosovo, Evropske Unije, UNHCR-a i opštine Klina.

"Na ceremoniji dodjele ključeva od kuća ministar rada i socijalnog staranja Crne Gore Predrag Bošković je pohvalio saradnju i hrabrost ministra za zajednice i povratak Kosova Dalibora Jevtića kada je ovaj projekat u pitanju. Bošković je napomenuo da se pitanje raseljenih i izbjeglih osoba mora odmah rješavati, jer traje veoma dugo i najavio da će pitanje kampa „Konik“ u najkraćem mogućem roku biti riješeno kroz različite projekte", saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ministar Jevtć je tokom ceremonije još jednom, pozvao sve institucije i relevantne faktore da pomognu održiv povratak na Kosovo kako bi se svi raseljeni vratili i kako bi na Kosovu živjeli slobodno bez ikakvih problema.

"Šef opertaivne kancelarije Evropske Unije Krisof Stok je odavši priznanje svim učesnicima u projektu rekao, da ovaj projekat za Evropsku Uniju važan jer znači ispunjenje ljudski prava. Projekata ne podrazumeva samo izgradnju kuća već i pravo na skolstvo i ostala prava za život sto je jako bitno", navodi se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Realizacijom ovog projekta u 12 novoizgradjenih kuća vratilo se 58 pripadnika Romske i Egipćanske zajednice i da su im obezbijedjeni svi potrebni uslovi za život.

Bonus video: