Crveni krst dijelio školski pribor i higijenske artikle

Ukupno je ditribuirano oko 500 setova školskog pribora i 650 setova higijene.
74 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2014. 13:37h

Crveni krst Crne Gore organizovao je podjelu školskog pribora i higijenskih artikala za djecu predškolskog uzrasta RE populacije i učenike šest gradskih škola.

Podjela higijenskih setova (šampon, sapun, pasta i četkica za zube, peškir i anti-parazitski šampon), nephodnih za redovno održavanje lične higijene, je organizovana za djecu predškolskog uzrasta, koji redovno pohađaju nastavu u „otvorenim dječijim igraonicama“ Crvenog krsta u Kampu Konik 1, saopšteno je iz Crvenog krsta.

"Tim Crvenog krsta je izvršio i podjelu istih artikala i školskog pribora (sveske, olovke, razne bojice, blokovi, gumice, oštraljke, torbe za prvake itd) za oko 280 učenika šest gradskih škola od 1. do 8. razreda, koji žive u Kampovima Konik.

U cilju pružanja pomoći kako učenicima, tako i roditeljima, koji nijesu u prilici djeci da obezbijede neophodan pribor za redovno pohađanje nastave, Crveni krst Crne Gore, svake godine više puta, organizuje ovakve podjele, a posebna se pomoć želi pružiti učenicima 1. razreda, koji tek počinju da se školuju", navodi se u saopštenju.

Crveni krst Crne Gore je u prethodnom periodu podijelio pomenute artikle i učenicima isturenog odjeljenja O.Š. „B.V. Podgoričanin“, a u planu je i podjela istih učenicima starijih razreda, srednje škole i učenicima RE populacije koji pohađaju osnovnu školu u mjestu Dinoši.

Ukupno je ditribuirano oko 500 setova školskog pribora i 650 setova higijene.

Galerija

Bonus video: