Na četiri nezakupljena kupališta postavljene bove

Bove i kante za otpatke postavljeni su na Žutoj plaži u Dobroti, Drobnom pijesku u Budvi i nezakupljenim dijelovima plaže Žukotrlica u Baru i gradske na Svetom Stefanu
153 pregleda 1 komentar(a)
bove, Foto: Shutterstock
bove, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.08.2014. 10:04h

Morsko dobro je na četiri nezakupljena kupališta postavilo bove za označavanje 100 metara akvatorijuma rezervisanih isključivo za plivače i korpe za otpatke, kako bi unaprijedilo turističku ponudu i bezbjednost.

Iz Morskog dobra su saopštili da su bove i kante za otpatke postavljene na Žutoj plaži u Dobroti, Drobnom pijesku u Budvi i nezakupljenim dijelovima plaže Žukotrlica u Baru i gradske na Svetom Stefanu.

„Kupališta su izabrana na osnovu njihove visoke posjećenosti. Radove je finansiralo Morsko dobro, a koštali su oko sedam hiljada eura“, navodi se u saopštenju.

Iz Morskog dobra su podsjetili da ta četiri nezakupljena kupališta nijesu pod nadzorom spasilačkih službi. Oni su apelovali na građane i turiste da u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova biraju kupališta pod nadzorom spasilačkih službi.

Iz Morskog dobra su podsjetili da su opštinske komunalne službe, u skladu sa sporazumima tog preduzeća sa šest primorskih opština, dužne da održavaju čistoću na svim nezakupljenim kupalištima. Sporazumima je predviđeno da se polovina prihoda po osnovu naknade za korišćenje morskog dobra ustupa opštinama.

Bonus video: