Bratstvo Konjevića: Raškov prađed je bio poznati komitski vođa

Iz udruženja Milikići/Konjevići posebno ističu da su oni potomci vraneških knezova i da su vjekovima svoji na svome
266 pregleda 0 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2014. 20:59h

Udruženje bratstva Milikići/Konjevići iz Vraneša iznenađeno je izjavom paroha Velibora Džomića da su pripadnici ovog bratstva iz centralnog dijela Bosne i Hercegovine.

"Bez obzira na to što članovi Udruženja imaju različite političke stavove, ne dozvoljavamo da bilo ko manipuliše našim prijeklom u dnevno-političke svrhe. Udruženju je ponos što je naš član i bratstvenik Raško Konjević, sin Vukića Konjevića, unuk Nova Konjevića i praunuk Milosava Konjevića crnogorskog komite i komitskog vođe, iz sela Potrk u opštini Bijelo Polje, prvi bratstvenik koji je izabran na tako odgovornu državnu funkciju, čime se posebno ponosimo. Poseban je to ponos za njegovog đeda Nova Konjevića učesnika Narodnooslobodilačke borbe, njegove stričeve i ostalu rodbinu koja živi širom Crne Gore i inistranstva", ističe se u saopštenju Udruženja bratstvenika Milikići/Konjevići.

Iz ovog udruženja posebno ističu da su oni potomci vraneških knezova i da su vjekovima svoji na svome.

"Razne ideologije dolaze i prolaze, stoga manipulisanje porijeklom našeg bratstva najoštrije osuđujemo, posebno zato što ono dolazi od sveštenog lica, koje bi valjda trebalo znati da su Milikići/Konjevići potomci znamenitih vraneških knezova, vjekovima svoji na svome u Vraneškoj dolini, uz naše prijatelje, kumove i komšije: Joksimoviće, Lakićeviće, Boškoviće, Radojeviće, Kneževiće, Varagiće i druga ugledna bratstva iz ovog kraja i Opštine Bijelo Polje", saopšteno je iz Udruženja bratstvenika Milikići/Konjevići.

Bonus video: