Prevalilo na "Morsko dobro": Prijave protiv Đukanovićevih drugova

Prijave zbog uzurpacije plaže Ričardova glava podnijete su protiv vlasnika hotela “Astorija” i konobe “Stari grad”
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2014. 20:04h

Javno preduzeće “Morsko dobro” napravilo je definitivno presedan dostavljući prijave Upravi za inspekcijske poslove u Podgorici protiv dva ugostitelja “Astorije” i konobe “Stari grad” zbog uzurpacije plaže Ričarodva glava, ugostiteljskim terasama.

Presedan je napravljen zato što i jedan i drugi lokal drže biznismeni bliski lideru DPS-a i premijeru Milu Đukanoviću.

“Astorija”, koju vodi firma “Nemesis”, je poznatog biznismena Dragana Perovića dok se konoba “Stari grad” vodi na Branka Banju Vujoševića.

Perović, koji je u Starom gradu izgradio hotel “Astorija”, osim terase uz zidine Starog grada, dobio je i dio plaže u zakup, kao i dozvolu da postavi ugostiteljsku terasu na pijesku. Konoba “Stari grad” je svih prethodnih godina držala terasu na plaži, jednu od najposjećenijih.

Iako su te tarase tokom ljetnjih mjeseci dopirale stolicama do samog mora, “Morsko dobro” nije “praktikovalo” da vlasnicima piše prijave zbog uzurpacije.

Kontrolori tog preduzeća tek su prošle sedmice konstatovali da su ugostiteljske terase “Astorije” i konobe “Stari grad” premašile gabarite, odnosno da vlasnici čak nemaju ni odobrenje da ih postave.

“Izvršenim obilaskom zone morskog dobra na području opštine Budva, na lokaciji Ričardova glava, konstatovano je da su korisnici kupališta označenih brojevima 4C i 4B na prostoru kupališta - plaže izvršili postavljanje terasa ugostiteljskih objekata na način suprotan Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra u opštini Budva za period 2013-2015. godine. Obilaskom kupališta označenog brojem 4C konstatovano je da je na gornjem dijelu plaže izvršeno postavljanje ugostiteljske terase površine oko 400 kvadrata. Planom objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra u opštini Budva za period 2013.-2015. godine na lokaciji broj 4C nije predviđeno postavljanje predmetne terase na plaži”, navodi se u prijavi.

Terasa konobe “Stari grad” Branka Banje Vujoševića

U drugoj prijavi dostavljenoj Upravi za inspekcijske poslove piše kako je obilaskom kupališta označenog brojem 4B konstatovano da je na gornjem dijelu plaže izvršeno postavljanje ugostiteljske terase površine cca 350 kvadrata.

“Planom objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra u opštini Budva za period 2013.-2015. godine na lokaciji 4B nije predviđeno postavljanje terase površine oko 350 kvadrata već terasa površine oko 150 kvadrata označena brojem 4.4”, navodi se u prijavi.

Galerija

Bonus video: