Tivat: Ronioci očistili podmorje gradske lučice

Iako u Tivtu djeluju dva ronilačka kluba, umjesto njihovih članova četvorica ronilaca hercegnovnog ronilačkog kluba ponovno su se, kao i ranijih godina, odazvali pozivu
61 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2014. 13:18h

Preko tri kubika raznovrsnog otpada, među kojim je bilo i desetak automobilskih i kamionskih akumulatora, starih guma, limova, čeličnih mreža i kanti, te plastike, izvadili su za oko sat vremena ronioci RK „Adriatic Blue“ iz Herceg Novog, iz podmorja gradske lučice Kalimanj u Tivtu.

Iako u Tivtu djeluju dva ronilačka kluba, umjesto njihovih članova četvorica ronilaca hercegnovnog ronilačkog kluba ponovno su se, kao i ranijih godina, odazvali pozivu JP „Morsko dobro“ da ekološkom akcijom čišćenja dijela tivatskog podmorja, doprinesu obilježavanju 22.aprila – Dana planete Zemlje.

„Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama organizuje akcije čišćenja i uređenja morskog dobra.

U Tivtu je tim povodom čišćeno podmorje lučice Kalimanj, kao i zaleđe same gradske marne. Pored ronilaca kluba “Adriatic Blue” iz Herceg Novog, u akciji učestvuju NVO "Civilni Centar CG", aktivisti „Kreativne asocijacije mladih“, NVO „Ekipa Zelenih – Green Team“, D.o.o. „Advantage“, Organizacija mladih „Jež“ i predstavnici Javnog Komunalnog preduzeća Tivat”, kazala je šefica Službe za održivi razvoj JP “Morsko dobro”, Aleksandra Ivanović. Slične akcije JP “Morsko dobro” organizovaće danas u Ulcinju i Budvi, a sjutra i u Baru.

Sadilo se i cvijeće

Turistička organizacija Tivat danas je sadnjom cvijeća ispred svojih prostorija u centru grada, obilježila Dan planete zemlje, ali i najavila Turistički cvijet, manifestaciju koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj privatnih i privrednih subjekata Tivta u nastojanju da doprinesu imidžu grada, prepoznatog po hortikulturnom uređenju.

Predvođeni direktoricom Bernardom Moškov i pod nadzorom šefice Gradskog zelenila u JKP Tivat Tanje Krstović, zaposleni u TO Tivat juče su u žardinjerama ispred svog poslovnog prostora zasadili 140 procvjetalih jendogodišnjih i dvogodišnjih biljaka i time uljepšali mali skver na raskrsnici Njegoševe i ulice Palih boraca.

Galerija

Bonus video: