Šinavatra i Subotić juče zajedno u Budvi

Taksin Šinavatra je 2009. godine dobio crnogorsko državljanstvo po skraćenom postupku, iako je u tom momentu bio krivično gonjen u rodnoj zemlji zbog korupcije
59 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2014. 19:09h

Bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra boravio je juče u vili “Miločer” kod Budve, gdje se susreo sa kontroverznim srpskim biznismenom Stankom Subotićem Canetom.

Kako nezvanično saznajemo, Šinavatra je došao u Miločer, gdje je svih prethodnih godina odsjedao nakon što je dobio crnogorsko državljanstvo, da bi mu se nedugo zatim pridružio i Subotić.

Subotić je i poslovno vezan za Budvu, jer se na firmu “San investment”, koja se vezuje za njegovo ime, vodi jugozapadni dio ostrva Sveti Nikola. Ranije se spekulisalo da je Šinavatra zainteresovan da svoj kapital uloži u Crnu Goru.

Taksin Šinavatra je 2009. godine dobio crnogorsko državljanstvo po skraćenom postupku, iako je u tom momentu bio krivično gonjen u rodnoj zemlji zbog korupcije.

Bivši premijer Tajlanda u više navrata je posjećivao Sveti Stefan, a tada se nagađalo da je moguće da će sklopiti partnerstvo sa Restis Grupom i Aman rizortsom koji su zakupci kompleksa Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža.

Taksin Šinavatra je svrgnut sa vlasti nakon vojnog puča 2006. godine, a njegova sestra Jingluk Šinavatra trenutno vodi Vladu Tajlanda.

Bonus video: